In de maand januari wordt begonnen met de (ver)bouwwerkzaamheden
In de maand januari wordt begonnen met de (ver)bouwwerkzaamheden Foto: MooiSonenBreugel

Lezerspodium: Overhaaste start werkzaamheden kerkgebouw

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - Het college van burgemeester en wethouders halen hetzelfde kunstje uit als tijdens het afgelopen zomerreces, toen de raad compleet werd verrast met een verbouwing van het voormalig kerkgebouw naar een Dorpshuis van 9 miljoen euro.

Vlak voor de Kerst werd een omgevingsvergunning Kerkplein 5 aangevraagd. Middels een persbericht en een interne mededeling op 4 januari kregen wij te horen dat nog deze maand gestart gaat worden met de verbouwing van het voormalige kerkgebouw. Ook nu krijgen de oppositiepartijen niet de kans hier verder op in te gaan. Iedere vorm van discussie/contact werd afgehouden. Zit het college en de coalitie zo in haar maag met dit dossier? Waarom anders zoveel haast? En waarom werd een serieus aangevraagd interpellatiedebat met zoveel minachting afgeraffeld?

De oppositie heeft geen inzage in de bouwkosten, geen inzage in het gevolgde proces, nauwelijks beeld van de exploitatie en wat het ons de komende jaren gaat kosten. Nogmaals, het gaat om veel gemeenschapsgeld. Wij vinden dat eerst de volledige antwoorden op tafel behoren te komen voordat men verder gaat.

We gaan door met het stellen van vragen waar we nog steeds geen antwoorden op hebben, en we bereiden brieven voor naar de Commissaris van de Koning en naar de Rekenkamercommissie. Als onze controlerende taak onmogelijk wordt gemaakt, dan zoeken wij het maar hogerop.

Namens de fracties
VVD, Dorpsbelang en VOOR U!