De vier studenten kunnen gaan studeren dankzij donaties
De vier studenten kunnen gaan studeren dankzij donaties Foto:

Donatie voor studiefonds Stichting Harapan

Algemeen Goede Doelen

Son en Breugel / regio - Stichting Harapan betaalt voor 16 kinderen en jongeren geheel of gedeeltelijk de studiekosten aan het primair-, beroeps- of universitair onderwijs. Hiervoor is een speciaal studiefonds opgezet.

Afgelopen jaar stuurde de directrice van het weeshuis Panti Pius IX uit Pemantang Siantar op Sumatra het verzoek bij te willen dragen in de studiekosten van 4 studenten voortgezet- en universitair onderwijs. Deze jongeren hebben geen ouders, of hun ouders zijn te arm om ze te onderhouden, laat staan studiekosten te betalen. Het totale bedrag van de aanvraag voor 4 jaar studie bedroeg 6.300 euro.

Dankzij acties, zoals de houtverkoop in Wintelre eind december 2019, speculaaspoppenactie buurtvereniging OVS in Best, statiegeldactie bij COOP Wintelre en diverse incidentele donaties was in november het grootste gedeelte van het gevraagde bedrag beschikbaar. Onlangs ontving Harapan nog een donatie van € 1.323,50 van Stichting Keer op Keer Heiloo/Keerpunt Foundation. (Kringloopwinkel), waardoor het volledige gevraagde bedrag nu bij elkaar is en de directrice Zuster Vinsensia zich hierover geen zorgen meer hoeft te maken.