(archieffoto)
(archieffoto) Foto: ©Alzheimer Nederland

Mooi opbrengst Alzheimer collecte 2020

Algemeen Goede Doelen

Son en Breugel - Steeds meer mensen krijgen met dementie en Alzheimer te maken. Ondanks de coronaperikelen is in de week van 2 tot en met 7 november 2020 de collecte van Alzheimer toch doorgegaan. In Son en Breugel zijn ongeveer 45 collectanten de straat op gegaan om geld in te zamelen. Dit jaar heeft het Alzheimer Nederland aan aandacht niet ontbroken. Er zijn grote stappen gezet in het beter bespreekbaar maken van de ziekte en de zorg voor mensen met dementie.

De organisatoren van deze collecte zijn ontzettend trots op de opbrengst. Contant werd er 3419,46 euro opgehaald en er werd voor 1100 euro gebruik gemaakt van de QR-code. Bij elkaar dus ruim 4500 euro. Alle collectanten willen zij hiervoor hartelijk bedanken. Het is heel bijzonder dat er in zo´n jaar zoveel mensen weer bereid zijn om langs de deuren te gaan voor dit goede doel.

Alzheimer Nederland is blij met deze aandacht. Het geeft hen de kans om aan een groter publiek te vertellen over het belangrijke werk dat Alzheimer Nederland doet. En ze hebben de steun van de Nederlandse bevolking hard nodig. Alzheimer Nederland werkt aan een oplossing voor dementie, nu en in de toekomst. Er wordt gewerkt aan een wereld waarin perspectief kan worden geboden, zelfs in de zwaarste omstandigheden. Waarin mantelzorgers worden geholpen met hun zorg en zorgen, meer aandacht hebben voor elkaar en waarin men steeds dementievriendelijker wordt.

De collecteweek is een prachtig moment om hierbij stil te staan. Alzheimer Nederland hoopt natuurlijk elk jaar op een zo hoog mogelijke opbrengst, zodat ze nog meer ondersteuning kunnen bieden. Alzheimer Nederland is ontzettend trots op iedereen die hen bijstaat. Iedere stap die wordt gezet, helpt hen verder in de goede richting. Mocht u hen willen ondersteunen, bedenk dan dat ze blij zijn met iedere vorm van hulp.

Wilt u volgend jaar ook een steentje bijdragen en als collectant langs de deur gaan voor dit goede doel, meldt u dan aan via Alzheimer Nederland of via de mail van de coördinator in Son en Breugel Jan van der Heijden j.heijden54@hotmail.com.