De Nieuwstraat ligt er verlaten bij
De Nieuwstraat ligt er verlaten bij Foto: MooiSonenBreugel

Middenstand in centrum heeft veel zorgen

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Door corona is het leven ook in Son en Breugel sinds maart 2020 erg veranderd. Veel van wat vanzelfsprekend was, kan nu niet meer, en velen vragen zich af of het ooit weer gaat worden als voorheen.

Redacteur: Adrie Neervoort

Ook de ondernemers die een winkel of horecagelegenheid in het centrum van Son en Breugel hebben, vragen zich dit steeds meer af. Een aantal ondernemers mag ondanks de maatregelen geheel of gedeeltelijk openblijven, maar de meeste ondernemers in het centrum hebben hun deuren moeten sluiten. Zij vragen zich dan ook af of zij in staat zullen zijn hun winkel, café of restaurant te behouden en weer klanten kunnen ontvangen.

Gevolgen
Wat zijn dan de gevolgen voor een dorp als Son en Breugel? Ondernemers zijn belangrijk voor een dorp, ook zij die zich in het centrum van het dorp bevinden; zij maken het centrum levendig en zorgen voor een divers aanbod, vormen het hart van het dorp, en zijn vaak een reden om het centrum te bezoeken. Maar ze zijn ook vaak de steun voor veel verenigingen, clubs en evenementen.

Regelingen overheid
Tijdens de eerste (intelligente) lockdown hadden veel winkels en ondernemers het moeilijk, en nu weer, tijdens de harde lockdown, en zeker in het centrum, waar men vaak afhankelijk is van het winkelend publiek. De steun die door de overheid wordt geboden aan winkeliers, ondernemers en horeca is zeker welkom, deze is lang niet voldoende om voor een langere periode de vaste lasten te kunnen betalen. Veel regelingen van de overheid worden achteraf nog getoetst en mogelijk moeten eerder uitgekeerde bedragen dan terugbetaald worden. Ook zijn er kosten gemaakt voor de voorraad, en de in veel gevallen uitgestelde huur en aflossingen moeten toch betaald gaan worden.

Service en bereidheid
Er is bij veel ondernemers en winkeliers hoop, ook bij degenen die zich hebben gevestigd in het centrum van Son en Breugel. Zij hopen dat de klanten hen niet vergeten, vooral niet nu het wat moeite kost om de door hen aangeboden producten te kopen. Aan de service en de bereidheid van de winkeliers en ondernemers zal het niet liggen. Steun daarom vooral nu de ondernemer, winkelier en horeca in ons dorp.