De deelnemers aan het 14e Mandarijnentoernooi
De deelnemers aan het 14e Mandarijnentoernooi Foto: SBC

Zeer geslaagd SBC Mandarijnentoernooi

Algemeen sport

Son en Breugel - Ieder jaar nemen de jongste spelertjes van SBC, de vijf- en zesjarigen, tijdens de winterstop deel aan het Mandarijnentoernooi. Dit toernooi werd zaterdag 16 januari voor de veertiende keer gehouden. De coronamaatregelen lieten het niet toe dat het in sportzaal De Bongerd gehouden werd en daarom werd er uitgeweken naar het eigen sportpark ‘Schuttersheide’.

Vol spanning werd eerst afgewacht of sneeuwval geen roet in het eten zou gooien. De weergoden was de organisatie goed gezind, waardoor het toernooi om 9 uur kon beginnen. Door het enthousiasme en grote inzet van alle spelertjes konden de jassen zelfs uit en ook de mutsen en handschoenen lagen al snel langs de kant.

De jongen speler waren ingedeeld in teams met namen van beroemde voetballanden, zoals Brazilië, Frankrijk, Italië, Mexico, Ivoorkust, Zweden, Ierland en Nederland. De finale Brazilië - Nederland werd gewonnen door het team Nederland. In de pauze was er uiteraard voor iedere speler en begeleider een grote, sappige mandarijn, want anders hoef je het natuurlijk ook niet het Mandarijnentoernooi te noemen, toch?

Geen toernooi met een beker voor alleen de winnaars, nee, iedere speler had met grote inzet en enthousiasme gestreden en daarom verdienden alle deelnemers na afloop een vaantje ter herinnering aan dit leuke, en goed georganiseerd Mandarijnentoernooi. Alle lof en dank gaat uit naar de organisatie en hulp van alle begeleiders.

Om 10.30 uur gingen de jongste talenten van SBC moe gestreden maar tevreden na een geslaagde voetbalochtend naar huis terug, waarschijnlijk ‘s nachts dromend om in de toekomst ook voor het echte Nederlands elftal te mogen spelen.

Vanaf zaterdag 23 januari beginnen de trainingen weer voor de mini’s en JO7 spelertjes van 9.00 tot 10.00 uur.