Art impression De Harlekijn
Art impression De Harlekijn Foto: ©James Architecture and design

Brede school De Harlekijn een feit

Algemeen School

Son en Breugel - Na jaren van voorbereidingen is de aanbouw van een dagopvanglocatie bij basisschool De Harlekijn aan de Zandstraat in Son en Breugel gestart. Brede school De Harlekijn biedt vanaf september 2021 opvang en onderwijs voor kinderen van 0-13 jaar. 

In de gemeente Son en Breugel is De Harlekijn de enige school die nog geen opvang of peuterwerk heeft voor kinderen van 0-4 jaar. Als de aanbouw klaar is, kunnen de kinderen uit met name de wijken ‘t Zand, De Vloed en uit het centrum meteen naar De Harlekijn komen. Jongere broertjes en zusjes van de leerlingen hoeven niet meer naar een andere locatie gebracht te worden. Dat is wel zo prettig voor ouders. Het is daarnaast fijn voor de kinderen zelf. Zij zijn al vanaf babyleeftijd ‘gewend’ op hun school. Vanaf de leeftijd van ongeveer 3 jaar, kunnen ze zelfs soms al meekijken bij de kleutergroep waar ze vanaf hun vierde jaar instromen. Kinderen die lekker in hun vel zitten, ontwikkelen zich optimaal. Daaraan bijdragen vindt het team van De Harlekijn een belangrijke taak.

Korein is nu al partner voor de buitenschoolse opvang van de leerlingen. Deze partner zal per september de dagopvang gaan aanbieden.

De komende maanden wordt er hard gewerkt op school om de aanbouw te realiseren. Om kinderen mee te nemen in dit bouwtraject, start in een aantal groepen binnenkort het thema ‘bouw’. Via kijkgaten in de bouwhekken kunnen de kinderen de bouwontwikkelingen volgen. Er worden twee lokalen bijgebouwd voor de opvang van kinderen van 0-4 jaar, zodat per 1 september 2021 een babygroep en een peutergroep kunnen starten. Deze dagopvang is vijf dagen per week open van 7.30-18.30 uur en er is plaats voor 12 baby’s en 16 peuters.

Voor meer informatie over de dagopvang kunnen ouders contact opnemen met school Harlekijn@skpo.nl of met Korein klantadvies@korein.nl