Manon Uphoff
Manon Uphoff Foto: Frank Ruiter

Online schrijversbezoek Manon Uphoff bij Literair Café Dommeldal

Algemeen Activiteit

Son en Breugel / regio - Sinds de eerste lockdown hebben de bibliotheken in Nederland direct veel activiteiten verplaatst naar het internet. Daarmee worden zeer veel enthousiaste gebruikers bereikt. Groepsbijeenkomsten zijn nog steeds niet mogelijk en omdat Literair Café Dommeldal het publiek graag de gezellige literaire middagen wil blijven aanbieden is er besloten deze schrijversbezoeken voorlopig online te organiseren. Op 24 januari vindt het eerste online, live schrijversbezoek, plaats met Manon Uphoff.

Dit schrijversbezoek is een live webinar, dat je dus thuis vanachter je laptop kunt volgen. Op zondag 24 januari, van 14.00 tot 15.00 uur, geeft Manon Uphoff een lezing. Na een korte pauze is er van 15.15 tot 16.00 uur uitgebreid de gelegenheid om via de chatfunctie van het webinarprogramma vragen te stellen aan de schrijfster, die direct beantwoord worden.

Manon Uphoff
Manon Uphoff debuteerde in 1995 met de verhalenbundel ‘Begeerte’. De bundel werd lovend ontvangen en genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de ECI-prijs. Haar debuutroman ‘Gemis’ werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Hierna volgden vele verhalenbundels, zoals onder andere de novellen ‘De Vanger’ (2001) die verfilmd werd voor televisie. Voor De Ochtend Valt ontving zij de OPZIJ Literatuurprijs en voor haar oeuvre de C.C.S Croneprijs. Haar nieuwste roman ‘Vallen is als vliegen’ (2019), is zeer lovend ontvangen, en beleeft inmiddels de 10e druk. Manon Uphoff is tevens scenarist en beeldend kunstenaar. Het oeuvre van Uphoff wordt gekenmerkt door een grote beeldende kracht. Haar zinnen zijn talig mooi, en tegelijkertijd zo scherp als een fileermes.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via https://bibliotheek.webinargeek.com/online-schrijversbezoek-manon-uphoff. Het webinar is gratis te volgen voor de leden van het Literair Café Dommeldal, maar wel na aanmelding. Niet-leden die het webinar ook graag willen bijwonen, betalen tien euro en dienen zich ook eerst aan te melden via de bovenstaande link.

Het publiek ontvangt na het aanmelden op de bovenstaande webpagina op WebinarGeek, voorafgaand aan het live schrijversbezoek een e-mail waarmee men kan inloggen. Vervolgens kan het publiek meekijken en vragen stellen.