Vanaf 8 februair kunnen de stoelen weer definitief van tafel (archieffoto)
Vanaf 8 februair kunnen de stoelen weer definitief van tafel (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Basisscholen en kinderdagopvang open, winkels mogelijk open voor ophalen bestellingen

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel / landelijk - In de afgelopen 24 uur zijn er 3280 nieuwe positief geteste personen gemeld, dat aantal is sinds 29 september niet meer zo laag geweest. In totaal werden er 29.031 besmettingen in de afgelopen zeven dagen gemeld. Ondanks de daling van het aantal besmettingen is het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis wel toegenomen; de teller staat nu op 2270 mensen waarvan 1631 op de verpleegafdelingen en 639 op de intensive cares.

Redacteur: Emmy Grit

Mede door de dalende cijfers heeft het kabinet serieus gekeken of de winkels vanaf volgende week weer open kunnen voor het afhalen van bestellingen. Klanten kunnen dan online- of telefonische bestelling in de winkel afhalen. Of de winkels daadwerkelijk open gaan, zal waarschijnlijk dinsdag 2 februari tijdens de persconferentie bekend worden gemaakt. De vrees voor de Britse coronavariant maakt dat elke mogelijke versoepeling op dit moment nog onzeker is. 

Advies overgenomen
Ondanks de zorgen over de Britse variant en andere mutaties heeft het Outbreak Management Team het kabinet geadviseerd dat de basisscholen, speciaal onderwijs en kinderopvang vanaf 8 februari hun deuren weer mogen openen. Het kabinet heeft het advies overgenomen. Demissionair minister Arie Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs kondigde wel aanvullende maatregelen aan om de risico’s te verkleinen. “Docenten kunnen voorrang krijgen om te laten testen en we gaan sneltesten inzetten in het primair onderwijs”, aldus de minister. Basisschoolleerlingen moeten bij klachten thuisblijven en als een leerling besmet blijkt, moet de gehele klas vijf dagen in quarantaine.

Avondklok
Of de avondklok ook na 9 februari vervalt, is op dit moment nog niet bekend. Dit besluit volgt waarschijnlijk later deze week. Als de besmettingscijfers voldoende blijven dalen, dan is het mogelijk dat dit ook een versoepeling gaat worden van de maatregelen.

Parallel Wijnen
Evenement 8 uur geleden Parallel Wijnen verkoopt laatste restanten
Afbeelding
Ingezonden 9 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 19 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 23 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen gisteren SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 27 mrt, 15:08 Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen