De carnavalsvlag van Krutjesgat
De carnavalsvlag van Krutjesgat Foto: Krutjesrapers

Hang de Krutjesgatse vlag op en vier carnaval thuis

Algemeen carnaval

Son en Breugel - Hoe mooi zou het zijn als in de aanloop van carnaval de officiële vlag van Krutjesgat weer aan de gevels van de woningen en bedrijven hangt van iedereen die carnaval in Krutjesgat steunt en waardeert? Heb je nog geen Krutjesgatse vlag? Geen probleem! Vanaf nu is die voor elf euro te koop op het kantoor van DeMooiSonenBreugelKrant, Boslaan 2a in Son en Breugel. Maak van tevoren even een afspraak wanneer je de vlag wilt komen ophalen.

Ondanks dat carnaval niet op de traditionele manier gevierd wordt, staan er toch nog verschillende carnavalsactiviteiten op de kalender in Krutjesgat; niet op locatie, maar thuis en coronaproof.

De activiteiten:
Online zittingsavond
Zaterdag 6 februari staat de online-zittingsavond op het programma. Een compilatie van veertig jaar zittingsavonden van talent van eigen bodem is door het bestuur van De Krutjesrapers samengesteld en zorgt voor ruim drie uur amusement. De videobeelden zijn gratis te bekijken via de Facebookpagina of het YouTube-kanaal van De Krutjesrapers. Kijk voor meer informatie over deze avond op pagina 5 in deze krant.

Ons Krutjesgat Kwist
Op vrijdag 12 februari wordt de online ‘Ons Krutjesgat Kwist’ gehouden. De commissieleden van Ons Dorp Kwist hebben in samenwerking met carnavalsvereniging De Krutjesrapers deze quiz gemaakt en gaan tijdens deze quiz op zoek naar de grootste carnavalskenner van Krutjesgat. Inschrijven kan via www.onsdorpkwist.nl.

HendigZat
Daags daarna, op zaterdag 13 februari, houdt carnavalsvereniging Hendig Zat een online carnavaleske avond met een bier- en wijnproeverij. Er zijn deze avond ook prijzen te winnen door mee te doen aan de quiz, de bingo en de loterij. De opbrengst van deze avond is bestemd voor Samenloop Son en Breugel. Aanmelden kan nog tot en met 5 februari via www.hendigzat.nl.

Make-Away diner
Het carnavaleske diner ‘Make-Away diner’ van Hotel La Sonnerie wordt op zondag 14 februari gehouden. Reserveer tijdig via info@sonnerie.nl om er zeker van te zijn dat jij kunt genieten van het diner waar lekker eten en carnavalesk entertainment centraal staan waarbij verrassende artiesten de carnavaleske invulling verzorgen.