Ronald Giphart
Ronald Giphart Foto: @Stephan Vanfleteren

Online, live schrijversbezoek Ronald Giphart bij Literair Café Dommeldal

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Sinds de eerste lockdown hebben de Bibliotheken in Nederland direct veel activiteiten verplaatst naar het internet. Daarmee worden zeer veel enthousiaste gebruikers bereikt. Omdat groepsbijeenkomsten nog steeds niet mogelijk zijn en Literair Café Dommeldal het publiek graag de gezellige literaire middagen wil blijven aanbieden, is er besloten om de schrijversbezoeken voorlopig online te organiseren.


Na de succesvolle eerste editie vindt zondag 7 februari het online, live schrijversbezoek plaats met Ronald Giphart. Dit schrijversbezoek is een live webinar, dat je dus thuis vanachter je laptop kunt volgen. Op 7 februari, van 14.00 tot 15.00 uur, geeft Ronald Giphart een lezing. Na een korte pauze is er van 15.15 tot 16.00 uur uitgebreid de gelegenheid om via de chatfunctie van het webinarprogramma vragen te stellen aan de auteur, die direct beantwoord worden.

Ronald Giphart
Ronald Giphart trad sinds zijn debuut, 25 jaar geleden, ongeveer 1500 keer publiekelijk op. Hij had succesvolle theatershows met Joost Zwagerman, Nico Dijkshoorn, Martin Bril en Bart Chabot, en hij bezocht veelvuldig scholen, studentenverenigingen en bibliotheken. Ook sprak hij regelmatig bij evenementen, popfestivals en bedrijven. Zijn lezingen, speeches en workshops zijn levendig en humorvol, en gaan over verscheidene onderwerpen als wetenschap, gastronomie, schrijven, humor, seksualiteit, leiderschap, geneeskunde, literatuur, poëzie en voetbal.

Bekendheid als romanschrijver kreeg hij met (verfilmde) romans als Ik ook van jou (1992), Phileine zegt sorry (1995), Ik omhels je met duizend armen (2001), IJsland (2010), Harem (2015) en zijn recente roman Lieve (2016). In 2003 publiceerde Giphart het Boekenweekgeschenk Gala. Ronald Giphart is columnist van bladen als Kijk (over wetenschap en seksualiteit), TopGear (over auto’s), het Algemeen Dagblad (wekelijks over eten) en hij is vaste radiocolumnist van NPO Radio1.

Samen met professor Mark van Vugt van de Vrije Universiteit schreef Giphart het wetenschappelijke boek Mismatch (2016), waarover hij ook lezingen en colleges geeft. Hij is tevens lid van de spoken/jazz-band De Algehele.

Giphart is getrouwd met de kookboekenschrijfster Mascha Lammes en samen hebben zij drie kinderen. Hij woont en werkt in Utrecht.

Aanmelden
Via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten kun je je aanmelden. Het webinar is gratis te volgen voor de leden van het Literair Café Dommeldal, maar wel na aanmelding. Niet-leden die het webinar ook graag willen bijwonen, betalen tien euro (jongeren tot 18 jaar: 2,50 euro en dienen zich ook eerst aan te melden via de bovenstaande link. Het publiek ontvangt na het aanmelden op de bovenstaande website, voorafgaand aan het live schrijversbezoek een e-mail waarmee men kan inloggen. Vervolgens kan het publiek meekijken en vragen stellen.