Rianne (l) en Elsemarie (r)
Rianne (l) en Elsemarie (r) Foto: Wil Feijen
Ingezonden

EMYRTAN Juristenpraktijk als verlengstuk van het midden- en kleinbedrijf

Algemeen zakelijk

Son en Breugel - Midden- en kleinbedrijven hebben meer en meer behoefte aan flexibele externe juristen. Wet- en regelgeving worden steeds ingewikkelder. Deze bedrijven zijn zich bewuster van de mogelijkheden die EMYRTAN Juristenpraktijk biedt. Voor 95% van alle juridische vragen is een advocaat een te zware inzet en dus veel te duur.

Mr. Rianne van der Heijden, jurist en eigenaar van EMYRTAN Juristenpraktijk, vindt het belangrijk om klanten écht te kennen: hun bedrijfscultuur, aantal personeelsleden, de directie en natuurlijk alle (handels)activiteiten en doelstellingen van deze midden- en kleinbedrijven. Samen met collega mr. Elsemarie Steensma, bestuursrechtspecialist, staat EMYRTAN Juristenpraktijk voor u klaar.

Arbeidsrecht
Veel midden- en kleinbedrijven hebben het boekjaar 2020 afgerond. Voor menig bedrijf was het een moeizaam en onzeker jaar. Vanaf 1 januari 2020 brengt de Wet Arbeidsmarkt in Balans nieuwe regels voor ontslag, flexwerk en het stelsel voor de WW-premie. Ook de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren trad in werking vanaf 1 januari 2020, waardoor veel ambtenaren met een aanstelling tijdens de jaarwisseling 2019-2020 dus slapenderwijs een civielrechtelijke arbeidsovereenkomst kregen. Deze nieuwe en veranderde wetgeving zorgt voor arbeidsrechtelijke vragen van bedrijven waarbij EMYRTAN Juristenpraktijk adviseert.

Incasso’s
Momenteel komt het veelvuldig voor dat bedrijven hun facturen van debiteuren niet of niet volledig betaald krijgen. Het overgrote deel van de openstaande vorderingen wordt snel en succesvol afgewikkeld via de incasso’s van EMYRTAN Juristenpraktijk. “Onze werkwijze is enig in zijn soort. Wij sommeren de debiteur binnen 24 uur nadat de incasso is ontvangen en hanteren een 10-dagenaanpak. Wanneer de betaling van de vordering spoed verlangt, wordt direct gesommeerd; bijvoorbeeld bij een grote huurachterstand of bij het leggen van conservatoir beslag door de deurwaarder. Vanaf 1 januari 2021 zijn wij en de kantonrechter daarvoor bevoegd”, licht Rianne toe.

Contractenrecht
Voor 2021 zijn er wetswijzigingen in het Contractenrecht aangekondigd. Zo is er een belangrijke wetswijziging voor franchisegevers en franchisenemers waarin de rechten van de franchisenemers beter worden beschermd. Ook ten aanzien van de Maatschapsovereenkomst zijn er belangrijke wetswijzigingen door te voeren, waarvoor een degelijk juridisch advies nodig is voor bestaande maatschappen. “Midden- en kleinbedrijven hebben geen omkijken naar het juridische traject: wij nemen die zorg weg. Wij zijn de juridische partners van onze cliënten. Wij denken en bewegen mee, delen onze kennis en leveren juridische dienstverlening en rechtsbijstand op maat”, aldus Rianne.

Rechtsbijstand
EMYRTAN Juristenpraktijk adviseert en procedeert wanneer nodig, waarbij het EMYRTAN-abonnement een praktisch voordeel oplevert voor bedrijven. Bent u verzekerd voor rechtsbijstand, dan heeft u recht op uw vrije keuze voor EMYRTAN-rechtsbijstand. Rianne: “Cliënten waarderen onze maatgerichte juridische benadering. In een eerste gesprek luisteren wij naar wat iemand wil en bespreken wij de juridische mogelijkheden en het te volgen scenario. Wij denken tactisch mee met cliënten en nemen niet zomaar genoegen met een onderhandeling. Wij beoordelen waar iemand recht op heeft, en waar nodig procederen wij bij de kantonrechter.”

Bestuursrecht
De afgelopen tijd zijn er flinke stappen gezet binnen EMYRTAN Juristenpraktijk, ook op het gebied van de WIA en bezwaar- en beroepsprocedures. Elsemarie: “Het bestuursrecht is volledig geïntegreerd in onze juristenpraktijk, waarbij rechtshulp wordt geboden bij kwesties die spelen tussen de overheid, het UWV en burgers van Son en Breugel en in de regio.” Vooral in het bestuursrecht zijn er wijzigingen waar EMYRTAN Juristenpraktijk op actuele wetgeving inspringt. Denk daarbij aan de arbeidsovereenkomsten van ambtenaren, maar ook de Omgevingswet zal zijn intrede doen.

Contact
EMYRTAN Juristenpraktijk zorgt ervoor dat uw bedrijf up-to-date blijft betreffende de wetswijzigingen en dat uw bedrijf dus voldoet aan nieuwe wetgeving. Volg ons op de social media LinkedIn, Instagram en Facebook, waar we onze kennis via EMYRTAN Juristenpraktijk delen, of neem gerust contact met ons op via info@emyrtan.nl of bel 0499-842039.