Afbeelding
Foto: Freepik.com

Verder na corona

Algemeen

Son en Breugel - Voor mensen die corona hebben gehad, is het niet altijd vanzelfsprekend dat ze de draad weer gewoon op kunnen pakken als ze beter zijn. Soms blijven zij lang klachten houden en ondervinden zij belemmeringen in het dagelijks functioneren.

Tevens kan een ziekteperiode en misschien zelfs wel een ziekenhuisopname voor psychische klachten zorgen. Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden om hiervoor professionele ondersteuning te krijgen maar LEV groep in onder andere Son en Breugel krijgt ook signalen dat ex-coronapatiënten behoefte hebben aan contact met lotgenoten. Samen praten over wat je is overkomen en hoe je daarmee omgaat kan heel helpend zijn. In een zelfhulpgroep vind je steun, begrip en (h)erkenning. Je staat er niet meer alleen voor.

LEVgroep wil daarom inventariseren of er mensen zijn die samen een groep willen vormen onder begeleiding van Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant. Dat kan een aparte groep zijn voor Son en Breugel en een aparte groep voor Nuenen, maar ook een samengestelde groep. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant zal bij voldoende belangstelling een informatiebijeenkomst organiseren om uit te leggen hoe zij zo’n groep kunnen ondersteunen.

Heeft u interesse om deel te nemen aan zo’n groep en/of wilt u eerst wat meer weten door deel te nemen aan de informatiebijeenkomst? Laat het dan weten via teamnuenen@levgroep.nl, teamsonenbreugel@levgroep.nl of via 040-2831675. Voor meer informatie over het Zelfhulp Netwerk: 040-2118328 / www.zelfhulpnetwerk.nl.