Pierre (l) en Toon (r)
Pierre (l) en Toon (r) Foto: Annemieke van Tinteren

De Guardwing is een must voor iedere automobilist

Algemeen zakelijk

Son en Breugel - Veel auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met een reflecterend hesje. Mocht je een keer pech krijgen onderweg, dan kun je dit hesje aantrekken om beter zichtbaar te zijn voor het overige verkeer. Het standaard hesje is dun en geeft geen warmte. Om beter zichtbaar te zijn én beschermd tegen kou en regen, hebben Pierre van Tinteren en Toon Meulendijks, twee lokale ondernemers, de handen ineengeslagen en brengen ze de Guardwing op de lokale, nationale en internationale markt.

Redacteur: Emmy Grit

Toon: “Met de Guardwing comfortdeken ben je goed zichtbaar, zowel overdag als ’s avonds, doordat de deken een fluorescerende kleur heeft met daarop lichtreflecterende strepen.” Verder is de deken winddicht, waterafstotend en tevens comfortabel door de zachte voering. Pierre voegt toe: “De Guardwing leg je standaard in de auto, en als je onverhoopt met pech stil komt te staan, dan kun je de deken om je heen slaan en vastmaken met klittenband, zodat je voor het overige verkeer goed zichtbaar bent.”

Paardensport en wegenbouw
Toon kwam op het idee van de Guardwing comfortdeken door zijn werkzaamheden in de wegenbouw, maar ook door de paardensport: “Wegwerkers dragen dag en nacht fluorescerende kleding met lichtreflecterende strepen. Toen ik voor mijn bedrijf Kuub Grondwerken onderweg was en mensen met pech langs de weg zag staan, dan viel het op dat zij slecht zichtbaar waren. Ik wist van het bestaan van paardendekens in de paardensport met een fluorescerende kleur en lichtreflecterende strepen.”

Juiste moment
In 2019 komt Toon via een goede relatie in contact met Pierre. “Uit ervaring weet ik hoe het is om in de kou langs de kant te staan en nadat Toon mij had uitgelegd wat de Guardwing was en waarvoor die diende, begonnen bij mij de bellen te rinkelen”, vertelt Pierre. Toon zocht contact met Pierre, die jarenlange ervaring had in het Verre Oosten en ook commerciële ervaring. Pierre: “Ik wilde graag met jonge ondernemers weer iets beginnen waarbij mijn ervaring van pas zou komen. Het gesprek met Toon kwam voor mij op het juiste moment.”

Uniek product
Pierre onderzocht of zo’n deken al bestond en kwam erachter dat Toon een uniek product had bedacht dat voor ieders veiligheid standaard in de (vracht)auto zou moeten liggen. Daarna is hij op zoek gegaan naar productiemogelijkheden om de deken op de markt te brengen met de juiste kwaliteit, én hij moest betaalbaar zijn. In de tussentijd is Pierre ook op zoek gegaan naar afzetkanalen, is er patent aangevraagd en hebben ze alles laten registeren. Pierre: “Een uniek product met een unieke toepassing wil je tenslotte voor jezelf houden.”

Samenwerking
Na een aantal gesprekken hebben Toon en Pierre besloten samen verder te gaan met de Guardwing en sinds januari 2020 zijn ze beiden eigenaar van Guardwing BV. Inmiddels hebben ze een mooie samenwerking met Service Best International, een groothandel op het gebied van automotive en fietsproducten. “Sinds kort is Guardwing verkrijgbaar bij onder andere Halfords, Bol.com, Amazon en De Wit Schijndel”, laat Toon trots weten. Pierre voegt toe: “Er worden ook gesprekken gevoerd met andere retailers in Nederland, maar ook in andere landen; inmiddels is Guardwing al beschikbaar op de Franse en Belgische markt.”

Trots
Extra trots zijn de twee ondernemers op het feit dat de Guardwing lokaal verkrijgbaar is bij Stormtenttrailers.com, een bedrijf dat is gevestigd op Ekkersrijt. “Ze hebben er zelfs een speciaal Valentijnspakket van gemaakt om je geliefde veilig en warm de weg op te sturen”, aldus de heren.

Valentijnsactie
In samenwerking met DeMooiSonenBreugelKrant en Stormtenttrailers kun jij dit Valentijnspakket, met daarin onder andere een Guardwing winnen. Post op Valentijnsdag een warme boodschap voor je geliefde of een dierbare waarom diegene alleen nog maar met een Guardwing in zijn/haar auto op weg mag. Post dit bericht op je eigen Facebookpagina waarin je @demooisonenbreugelkrant én @GuardWing Safety Blanket tagt. De meest unieke inzending wint het Valentijnspakket! Mocht je de deken niet winnen, dan is deze te koop voor de adviesprijs van 29,95 euro.

Kijk voor meer informatie op www.guardwing.com.

De guardwing biedt bescherming en warmte