Afbeelding

Ruim 500 dorpsgenoten worden opgeroepen voor vaccinatie

Algemeen Zorg

Son en Breugel - De vaccinaties tegen het coronavirus worden volgens een bepaalde routekaart van het RIVM uitgevoerd. Op dit moment worden landelijk voorbereidingen getroffen om 63- en 64-jarigen te gaan vaccineren met het Astra Zenica-vaccin. Huisarts Bertine Eshuis van Medisch Centrum De Linden laat weten dat deze groep zestigers in Son en Breugel binnenkort de uitnodiging van hun huisarts kan ontvangen.

Redacteur: Emmy Grit

Bertine: “Naast de genoemde groep komen ook patiënten met een BMI van 40 of hoger vanaf 18 jaar en jonger dan 65 jaar, en thuiswonende patiënten met het syndroom van Down vanaf 18 jaar en jonger dan 65 jaar, in aanmerkingen voor deze vaccinatie.” Op dit moment is het nog onduidelijk waar de vaccinaties worden gegeven. De uitnodigingen worden daarom ook pas verstuurd als de priklocatie bekend is. “Toch zijn wij al wel bezig om al onze patiënten in kaart te brengen. Het kan voorkomen dat in de huisartsenpraktijk nog niet alle patiënten met een hoog BMI bij ons bekend zijn. Vermoed je, of weet je, dat jouw BMI 40 is of hoger, stuur dan via mijngezondheid.net een berichtje aan de huisarts met je lengte en gewicht, dan ontvang je van ons ook een uitnodiging voor de vaccinatie”, aldus de huisarts.

Huisartsenpraktijk
In totaal worden er ongeveer 500 brieven verstuurd aan de groep die in nu aanmerking komt. “Deze uitnodiging wordt via de huisartsenpraktijk verstuurd en niet via de GGD. Helaas zijn er brieven in omloop, zogenaamd van de GGD, dat mensen in aanmerking komen voor een vaccinatie en daar geld voor moeten betalen. Een vaccinatie is gratis, dus mocht je dit soort brief krijgen, dan weet je dat dit ‘geen zuivere koffie’ is”, aldus Bertine.