Rob had zijn Anne opgegeven voor deze Valentijnsactie
Rob had zijn Anne opgegeven voor deze Valentijnsactie Foto: MooiSonenBreugel
Foto’s

Drie Valentijnen in het zonnetje gezet

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Valentijnsdag is van oorsprong een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven. Juist in deze coronaperiode valt het op dat Valentijnsdag ook wordt aangegrepen om een naaste, een (schoon)zoon of (schoon)dochter, of een vriend of vriendin eens extra in het zonnetje te zetten. Het laten blijken dat je om elkaar geeft, dat je er voor elkaar bent, dat je elkaar helpt en steunt, dat je zorg geeft aan een ander, staan bij veel Son en Breugelnaren hoog in het vaandel. Dit bleek uit de vele verhalen die zijn binnengekomen bij de redactie van DeMooiSonBreugelKrant op de vraag ‘Waar stopt de Valentijnsauto dit jaar?’ Uit alle reacties zijn drie ‘Valentijnen’ gekozen.

Zondag 14 februari bezochten Danique Schraven, van By Anne, samen met Valentijn, de zoon van Bart Raaijmakers van ACR Autocentrum Raaijmakers, en Adrie Neervoort, uitgever van DeMooiSonenBreugelKrant, de ‘Valentijnen’.

Lotte
Lotte, de dochter van Ingrid Kauffeld. Lotte en haar vriend Brian werden totaal verrast door het bezoek. Ingrid had haar dochter en haar vriend opgegeven. In een e-mail schreef Ingrid dat haar dochter op 21-jarige leeftijd op haar werk een hersenbloeding kreeg en daar nog steeds van aan het revalideren is. Op dat moment had ze al een relatie met Brian en ondanks de vele hobbels die het jonge stel is tegengekomen, zijn ze nog steeds verliefd op elkaar. “Ik vind het knap dat zij op zo’n jonge leeftijd hier samen doorheen zijn gekomen”, aldus moeder Ingrid.

Marijke
Sjef den Uijl gaf zijn echtgenote Marijke op voor deze Valentijnsactie. Marijke heeft bijna twee jaar geleden te horen gekregen dat zij ongeneeslijk ziek is. Sjef: “De palliatieve behandeling die Marijke nu krijgt, slaat tot nu toe aan en daarmee hopen wij dat Marijke er nog lange (extra) tijd bij krijgt. Sinds bijna een jaar is zij mijn mantelzorger en heeft afschuwelijke tijden meegemaakt en ondenkbaar moeilijke beslissingen moeten nemen, met name in de tijd dat ik met corona op de IC lag.” Marijke heeft zonder ook maar enigszins te morren steeds voor mij alle denkbare zorg geleverd. “Ik ben hiervoor zo ontzettend dankbaar”, aldus Sjef.

Anne
Rob van Kempen gaf zijn partner Anne Minnema op. Het afgelopen jaar heeft het coronavirus hun vaak parten gespeeld tijdens momenten die je graag met zijn tweeën wilt delen. In de eerste week van januari 2020 bleek dat Anne zwanger was en op Valentijnsdag kreeg ze haar ‘9-wekenecho’. Op die dag werd ook voor het eerst de naam COVID-19 geïntroduceerd. Op 18 maart stond weer een echo gepland, maar de intelligente lockdown werd afgekondigd, en alle niet medisch noodzakelijke echo’s waren niet meer toegestaan. Met 16 weken ging Anne alleen naar de controle, waar geen echo bij gepland was. Omdat Anne hier alleen naartoe was gegaan, werd er toch een echo gemaakt en met facetimen kon Rob erbij ‘aanwezig’ zijn. Bij de volgende echo moest Rob weer via beeldbellen meekijken. In mei kwamen er versoepelingen en kon Rob eindelijk mee naar de afspraak waarbij een zogenoemde ‘pret-echo’ werd gemaakt. Op 27 september beviel Anne van hun zoon Kaj. “En dan wil je je zoon aan iedereen laten zien, maar dat kon niet door de afgekondigde maatregelen; geen handen schudden en op dat moment niet meer dan drie mensen tegelijk op bezoek. Later werden de maatregelen aangescherpt, waardoor Anne alleen naar het consultatiebureau moest”, aldus Rob. Naast alle geluks-, liefdes- en gezondheidswensen mag Anne wel eens echt in het zonnetje gezet worden, en Rob was totaal verrast toen Danique met de auto voor de deur stopte en een goodiebag met mooie producten aan Anne overhandigde.

De goodiebag werd mede mogelijk gemaakt door:
Visage & More - Da Vivente Hairstyle – Schoenmakerij & Lederwaren Albert Boudewijns - Bergmans Jeanshouse – Duncan Weijers De Groenstylist – Boek- en kantoorhandel - De Traverse - L’uva Wijnen - Bakkerij Bekkers

Marijke den Uijl nam het Valentijnspakket in ontvangst
Lotte en Brian ontvingen uit handen van Danique en Valentijn de goodiebag