Dit jaar worden de eendjes niet te water gelaten (archieffoto)
Dit jaar worden de eendjes niet te water gelaten (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Geen spetterende Race op de Dommel wel een loterij

Algemeen Evenement

Son en Breugel - Door de coronamaatregelen heeft de LionsClub Son en Breugel als organisator vorig jaar het besluit moeten nemen dat de spetterende Lucky Duck Race van 2020 op de Dommel niet door kon gaan.

Redacteur: Adrie Neervoort

De voorbereidingen waren al in volle gang toen het besluit vorig jaar genomen werd; er waren al loten verkocht en ook al tientallen XL-eenden aangekocht door bedrijven. De Lions hadden toen nog de hoop dat er op koningsdag 2021 (27 april) wel weer een gezellig en vrolijk evenement, met de Lucky Duck-eendjes in de hoofdrol, kon plaatsvinden op de Dommel. De werkelijkheid is anders: het organiseren van een dergelijk groot evenement in Son en Breugel met de huidige coronamaatregelen is niet uitvoerbaar. De mening van de organisatie is dat bij een eventuele versoepeling het niet verstandig is om een evenement als de Lucky Duck Race op en rondom de brug van de Veerstraat door te laten doorgaan.

Alternatief
Dus geen spetterende race met duizenden gele eendjes op de Dommel dit jaar, maar er is een alternatief bedacht: een loterij; onder de verkochte loten wordt een trekking verricht door een notaris. Met de opbrengst van de Lucky Duck Race steunt de LionsClub ieder keer weer meerdere goede doelen. De organisatie vindt dat zeker in deze tijd heel belangrijk, nu veel organisaties, verenigingen en stichtingen het moeilijk hebben, en dus moeten zij juist nu gesteund worden. Van elk verkocht lot van 3 euro gaat de helft rechtstreeks naar de clubkas.

Nog 2000 loten te koop
De vorig jaar gekochte loten voor de Lucky Duck Race 2020 zijn ook nog steeds geldig. Ook de al aangekochte XL-eenden doen dit jaar gewoon mee voor een mooie prijs voor de best gepimpte XL-eend. Van de 4000 beschikbare loten waren er volgens Henk Achten van de LionsClub Son en Breugel vorig jaar 2000 verkocht. “De resterende 2000 loten zijn dus vanaf nu weer te koop bij de deelnemende verenigingen, maar ook bij kantoorboekhandel De Traverse en Duncan Weijers De Groenstylist in Son en Breugel”, aldus Henk. Zie ook de advertentie op deze pagina.

Loten te koop
De notaris zal op 24 april uit de verkochte loten diverse winnaars trekken, die in het bezit komen van geweldige prijzen en door het kopen van het lot niet alleen het goede doel steunen, maar ook de club of vereniging waarvan zij het lot hebben gekocht.
“Maar dat is niet alles”, zegt Henk, “er komt ook nog een leuke ‘tel-de-eenden-wedstrijd’ voor iedereen, waarbij je ook weer kans maakt op een fantastische prijs. Bij het Sons Bakhuys aan de Nieuwstraat in Son en Breugel worden glazen vazen neergezet vol met gele eendjes, en wie raadt hoeveel erin zitten, maakt kans op een mooie prijs.”
Ook zal er nog een eenden kleurplaat beschikbaar komen, meer informatie daarover later in dit deze krant.

XL-eenden
Ook zullen alle gepimpte XL-eenden vanaf 4 april tot 17 april te zien zijn in de etalage van Da Vivente Hairstyle aan het Raadhuisplein in Son en Breugel. “Een prima doel voor een heerlijke wandeling, want de creativiteit van de ondernemers is het bekijken meer dan waard”, aldus een enthousiaste Henk Achten.

Goede doelen
De LionsClub hoopt ook dit jaar op een mooie opbrengst voor de vier goede doelen, verenigingen en clubs in Son en Breugel, en ze bedankt nu alvast alle deelnemende bedrijven en de kopers van de loten. Verenigingen die ook nog loten willen gaan verkopen om hun clubkas te spekken, kunnen zich melden via 06 41901060 of onderstaand mailadres.

Voor meer informatie over de Lucky Duck Race kijkt u op www.luckyduckrace.nl of mailt u naar info@luckyduckrace.nl.