Michèle van Rooij van Visage & More heeft de hulp ingeroepen van de Lions Club
Michèle van Rooij van Visage & More heeft de hulp ingeroepen van de Lions Club Foto: MooiSonenBreugel

Lions Club ondersteunt Son en Breugelse ondernemers

Algemeen

Son en Breugel - In april 2020 heeft de Lions Club Son en Breugel een oproep gedaan aan ondernemers die mogelijk wat hulp kunnen gebruiken. Dat heeft voor enkele ondernemers inderdaad tot een steun in de rug geleid. Zowel Annetje Tielemans, penningmeester van de Wereldwinkel, als Michèlle van Rooij van Visage & More hebben gebruik gemaakt van deze steun.

Redacteur: Emmy Grit

Annetje heeft als penningmeester onder andere de zorg dat het kasboek kloppend is en dat dit jaarlijks gecontroleerd wordt door een kascommissie. “Het is niet goed om altijd in je eigen kringetje te blijven zoeken naar leden die de kas willen controleren, dus toen deze oproep kwam, heb ik contact gezocht met de Lions”, aldus Annetje. Eind oktober hebben twee afgevaardigden namens de Lions het jaarboek over 2019 gecontroleerd. “Het is fijn dat externe mensen objectief naar de cijfers kijken. Deze hulp is zeer goed bevallen en ik raad collega-ondernemers zeker aan om als ze ergens hulp voor nodig hebben dit aan de Lions te vragen.”

Aanraden
Michèlle heeft hulp gevraagd aan de Lions voor haar website. “Ik wilde mijn website anders inrichten en een aantal items op mijn site aanpassen en toevoegen, maar dat verliep niet zoals ik verwacht had. Voor iedere aanpassing moest ik diep in de buidel tasten en daar heb ik advies over ingewonnen bij de Lions.” Michèlle kijkt met een tevreden gevoel terug op deze steunvraag. Ze heeft goed advies gekregen, dat ze heeft opgevolgd. “Achteraf gezien zou ik nog meer hulp hebben kunnen vragen het afgelopen jaar, maar daar heb ik niet aan gedacht. Op dit moment heb ik geen hulp meer nodig, maar ik raad het zeker andere ondernemers aan die met vragen zitten. Stel je vraag en wie weet krijg jij de hulp die je nodig hebt”, aldus de onderneemster.

Herhalen

Als ondernemer ben je gewend om af en toe een tegenslag te krijgen, maar de huidige crisis is voor heel veel bedrijven buitenproportioneel. Een crisis overleven kun je niet alleen; de hulp van een buitenstaander kan je tijdelijk ontlasten, op andere ideeën brengen en/of nieuwe inzichten geven. Doordat de coronacrisis voortduurt, herhalen de Lions deze oproep voor de ondernemers in het nieuwe jaar nog een keer.

Expertise
Lions Club Son en Breugel kan ondernemers hulp bieden op verschillende gebieden met de expertise die ze in huis hebben. Tot de Lions horen onder meer ondernemers, bankiers, alternatieve financiers, accountants, belastingadviseurs, coaches, managers van zorginstellingen, hoogleraren en docenten, mensen met een medisch beroep zoals psycholoog, tandarts of intensive care-arts. Veel Lions hebben al eens een crisis meegemaakt en uit hun ervaringen is één ding heel duidelijk geworden: denk niet dat je alles alleen kan en hoeft op te lossen.

Luisterend oor

Het aanbod van de Lions blijft dan ook: wanneer je als ondernemer in Son en Breugel een luisterend oor of een vrijblijvend advies zoekt, of op een andere manier praktisch ondersteund wil worden, stuur dan een e-mail naar info@ondernemervhjaar.nl. Probeer je vraag duidelijk te omschrijven. Bijvoorbeeld: ik heb een advies van mijn bank gekregen, wat vinden jullie hiervan? Of: ik heb tijdelijk te veel medewerkers in dienst, hoe pak ik dit aan? Maar het kan ook zijn: ik zou graag eens met iemand van gedachte willen wisselen over een idee wat ik heb.

Schroom dan ook niet om een mail te sturen. Bellen mag ook op de telefoonnummers 06-49391114, 06-53410357 of 06-50845982. Dan kijken ze samen of, en zo ja, in welke vorm ze je kunnen bijstaan.

Afbeelding