Loes achter de toonbank
Loes achter de toonbank Foto: ©restaria De Smickel

Houdoe, en toch niet helemaal voor Loes bij De Smickel

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Loes van der Heijden-van Schijndel is een bekend gezicht bij Restaria De Smickel in Son en Breugel, maar nu is het toch zover: zij gaat met pensioen. Na 25 jaar mag zij het van de overheid op haar 67ste wat rustiger aan gaan doen.

Toen ze er begon was het haar taak om de zaak, toen nog cafetaria Pieter Breugel, keurig schoon te houden, maar al gauw was zij degene die de klanten voorzag van een heerlijke maaltijd of snack, en op het laatst was zij eigenlijk de persoon die bij De Smickel het licht aan en uit deed.

Het domein van Loes was vooral het terras van De Smickel, en als de zon niet scheen dan was zij het zonnetje op het terras voor de gasten van De Smickel. De gasten hoeven haar niet helemaal te missen, want Loes blijft gelukkig nog het team van De Smickel op maandag ondersteunen met haar kennis en kunde, maar vooral met haar aanwezigheid.

Eigenaar Thijs van Leeuwe en het voltallige personeel zullen haar net als de gasten enorm gaan missen, maar zijn blij dat ze op maandag toch nog kunnen genieten van de aanwezigheid en hulp van Loes. En zoals ze het zeggen in ons mooi Brabant: “Da ge bedankt bent da witte.”