Een voorbeeld van een grijze stoeprand waar veel dorpsgenoten over zijn gevallen (archieffoto)
Een voorbeeld van een grijze stoeprand waar veel dorpsgenoten over zijn gevallen (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Lezerspodium: De grens overschreden

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - Onder het kopje ‘lezerspodium’ lees ik vaker een promotiekreet van een fractie politieke partijen dan één van een oprecht begane lezer. Vaak betreft het een tranentrekker van het CDA, de partij van de wethouder waar het meestal om gaat. Ik heb me tot nu toe maar onthouden van schriftelijk commentaar, maar na het larmoyante verhaal in uw krant van deze woensdag kost het me moeite me in te houden. 

De zin die me echt in het verkeerde keelgat schoot was ‘In het verleden heeft een enkele partij alleen maar negatief nieuws gemeld over de trottoirs’. Hier is voor mij de grens door de partij van de wethouder overschreden. Ik zal nu openheid van zaken geven en ik hoop dat er daardoor een eind komt aan de valse voorstelling van zaken door de gemeente, het CDA en hun wethouder.

Op 29 juli vorig jaar ben ik met mijn fiets uitgeschoten over de gewraakte gladde stoepbanden waar het centrum van ons dorp zo hinderlijk rijk aan is. Ik heb daarbij diverse fracturen opgelopen, letsel waar ik tot op de dag van vandaag nog last van heb. Naar aanleiding hiervan heb ik van veel andere medebewoners van Son en Breugel te horen gekregen dat hen een vergelijkbaar ongeval is overkomen. De verhalen varieerden van near accidents (gevallen, maar gelukkig nauwelijks letsel) tot mensen die ernstige breuken opliepen waar ze nu, na een jaar, nog last van hebben. Soms hebben slachtoffers dit bij de gemeente gemeld maar de resultaten van zo’n melding varieerden van ‘nooit meer iets van gehoord’ tot ‘de gemeente zei dat er onderzoek gedaan was maar er is verder geen onveilige situatie gebleken’.

De lokale politieke partij Voor U! heeft geprobeerd hier meer duidelijkheid over te krijgen maar kreeg het verhaal niet helder, patiënten moedeloos door het bij de gemeente tegen een muur oplopen en de gemeente die aangaf er verder naar te zullen kijken maar die het er verder ook bij heeft laten zitten.

Dat er nu zo’n ingezonden stukje van de Fractie van het CDA en hun wethouder in DeMooiSonenBreugelKrant verschijnt waaruit moet blijken dat de gemeente voortdurend naar de burgers luistert en er alles aan doet om de bestrating in het dorp perfect op orde te hebben en dat er dan een enkele partij ‘alleen maar negatief nieuws over de trottoirs meldt’, dat maakt mij razend.

Wanneer het CDA en de wethouder zich op de borst kloppen dat ze zo geweldig bezig zijn als ze één scheefliggende tegel hebben recht gelegd, getuigt van minachting voor de inwoners van Son en Breugel

Martien Kroon
Son en Breugel