Paul Berndsen op de fiets en hardloper René Laenen aan het trainen
Paul Berndsen op de fiets en hardloper René Laenen aan het trainen Foto: Irmo Emmaneel

Virtueel hardloop evenement ‘Last man standing’

Algemeen sport

Son en Breugel - Op zaterdag 27 maart vindt ‘Last man standing’, een nieuw virtueel hardloop evenement, plaats. De deelnemers starten om 05.00 uur om een rondje van 6,7 kilometer af te leggen. Daar mogen ze dan een uur over doen en ieder uur moet een deelnemer met een nieuwe ronde starten om door te blijven lopen. Gaan ze sneller dan 6,7 km/uur dan moeten ze wachten tot het hele uur is begonnen. Met andere woorden: Hoe sneller er wordt hardgelopen, hoe meer rust de deelnemers hebben.

Het evenement begin om 05.00 uur en stopt om 23.00 uur. Potentieel zouden ze dus 19 rondes kunnen lopen en staat de kilometerteller dan op 127,3 kilometer! Mocht de avondklok nog van kracht zijn, dan zal het maximaal 107,2 km worden omdat de laatste ronde dan om 20.00 uur start.

Paul Berndsen, trainer van Twenty Two, zal deelnemen aan het evenement ‘Last man standing’ met als doel zo veel mogelijk sponsorgeld op te halen voor de hersenstichting. Dit idee komt voort vanuit het Beards4Life initiatief, waarbij 5 mannen, waaronder René Laenen, in de week van 16 juli t/m 23 juli in estafette vorm 1600 km om Nederland willen gaan rennen om op die manier awareness te geven aan depressie. Een veel voorkomend thema in het afgelopen jaar.

Degene die sponsoren mogen ook ondersteunen tijdens het event door mee te lopen of te fietsen. Paul start vanaf zijn huis en loopt verschillende rondjes in de omgeving van Son en Breugel.

Direct sponsoren kan door een donatie te doen op rekeningnummer: NL 04 RABO 0347 1658 93 ten name van Beards4Life onder vermelding van Sponsoring hersenstichting. Meer informatie over het Rondje Nederland is te vinden op http://www.beards4life.nl of, via de hersenstichting op https://actie.hersenstichting.nl/team/beards4life.