Veel winkels blijven voorlopig alleen open op afspraak
Veel winkels blijven voorlopig alleen open op afspraak Foto: AdrieNeervoort

Opnieuw geen perspectief

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel - Demissionair minister-president Rutte had voor de horecaondernemers opnieuw geen goed nieuws tijdens de persconferentie van dinsdag 23 maart. Gaf de premier twee weken geleden nog aan dat de terrassen van de horeca wellicht eind maart open zouden mogen, daar is sinds dinsdagavond een dikke streep doorgezet. Mede door het hoge aantal positief geteste personen per dag, dat nog steeds fors stijgt, en de toename van de opnames in de ziekenhuizen, zowel op de IC als op de verpleegafdelingen, heeft het kabinet besloten dat de horeca nog dicht moet blijven en er geen ruimte is voor versoepelingen van de maatregelen, behalve een uur later avondklok.

Redacteur: Emmy Grit

De avondklok blijft dus nog steeds van kracht, maar gaat een uur later in, en gaat gelden van 22.00 tot 04.30 uur, dit in verband met de zomertijd die aankomend weekend ingaat. De nieuwe avondklok gaat op woensdag 31 maart, om 22.00 uur in. Het mooie weer en het langer licht zijn in de avond is een reden voor een uur later avondklok. Tevens speelt het handhaven van de avondklok een rol hierin.

Verder maakte de demissionaire premier bekend dat winkelen voorlopig op afspraak blijft en er ‘gewinkeld’ kan worden via het bellen en ophalen/bezorgen, zoals dit de afgelopen weken ook al gebeurde. Verder mag er nog steeds niet binnen gesport worden; de deuren van de sportscholen blijven dus gesloten. Vrijdag 12 maart heeft de fitnessbranche nog een petitie overhandigd aan het kabinet, die tot en met maandag 22 maart ruim 70.000 keer is ondertekend.

Het negatief reisadvies voor de hele wereld blijft tevens van kracht en wordt verlengd tot en met de meivakantie, die loopt tot en met 15 mei. Alle landen blijven op code oranje, waardoor alleen noodzakelijke reizen door mogen gaan; vakanties vallen hier niet onder. Het kabinet beslist later over de zomervakantie.