Petra (l) en Patricia (r) met nog een aantal loten van de Lucky Duck Race op tafel
Petra (l) en Patricia (r) met nog een aantal loten van de Lucky Duck Race op tafel Foto: Wil Feijen

Opbrengst Lucky Duck Race goed besteed bij De Corridor

Algemeen

Son en Breugel - Zoals al langer bekend is zwemmen er geen gele eendjes in de Dommel dit jaar op Koningsdag. Door de coronamaatregelen heeft de Lions Club besloten dat uit alle verkochte loten een trekking plaatsvindt die wordt verricht op 24 april door notaris Heleen Vaarten. Iedereen die vorig jaar én dit jaar loten gekocht heeft, dingt mee naar mooie prijzen.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Een van de verenigingen die loten verkoopt is korfbalvereniging De Corridor, die een deel van de opbrengst gaat gebruiken voor het opknappen van de kleedkamers en het verduurzamen van het gebouw. Petra van Maasakkers, penningmeester van De Corridor, werd twee jaar geleden benaderd door de Lions Club om mee te doen aan de Lucky Duck Race van 2020.

Inkomstenbron
Petra: “Het is voor iedere vereniging altijd leuk om door een actie meer geld in de clubkas te krijgen.” De jaarlijkse vlooienmarkt is een grote inkomstenbron voor De Corridor. Zowel dit jaar als afgelopen jaar kon dit evenement niet doorgaan vanwege corona. Door deel te nemen aan de Lucky Duck Race ontvangt de vereniging van ieder verkocht lot 1,50 euro. “Dat is toch weer mooi meegenomen”, aldus Petra.

Eendenpak
“Onze jeugdleden vinden het altijd superfijn om iets te doen voor de club, zoals het verkopen van loten. Maar gezien de acties die de jeugd al heeft uitgevoerd vonden wij als bestuur het van belang om te laten zien hoe belangrijk wij de renovatie van de accommodatie vinden”, aldus de penningmeester. Daarom heeft het bestuur vorig jaar besloten om zelf loten te gaan verkopen. Tijdens een van de laatste zaalcompetitiewedstrijden die De Corridor vorig jaar thuis speelde, heeft Petra een weekend in een eendenpak gelopen om aandacht te vragen voor de Lucky Duck Race. “Als de kinderen een thuiswedstrijd spelen, komen er veel ouders kijken. Door deze actie hadden we in dit weekend dus ook veel loten verkocht”, lacht Petra, “maar er zijn er nog een aantal beschikbaar.” Wil je De Corridor nog steunen, reageer dan snel en koop één of meerdere loten door een mail te sturen naar tccorridor@gmail.com. Het bestuur zorgt ervoor dat de loten bij je thuisbezorgd worden.

Meer dan welkom

Patricia van de Vorst, lid van de technische commissie van De Corridor, laat weten dat de bijdrage van de Lions Club meer dan welkom is: “De opbrengst gaan wij gebruiken voor ons clubgebouw.” Behalve de verkoop van de loten voor de Lucky Duck Race heeft de vereniging onlangs nog een online bingoavond gehouden, waarvoor veel mensen zich hadden aangemeld. “De prijzen voor deze bingoavond zijn grotendeels beschikbaar gesteld door de plaatselijke ondernemers, waarvoor wij zeer dankbaar zijn”, vertelt Patricia trots.

Sport voor iedereen
De Corridor bestaat inmiddels al 56 jaar en heeft 160 leden in de leeftijd van 5 tot 75 jaar. “Als je eenmaal lid bent van De Corridor dan blijf je meestal ook lid”, lacht Patricia. In 2020 heeft de vereniging Combi-Fit opgericht, speciaal voor ouderen die geen wedstrijden meer spelen, maar toch nog willen blijven sporten. Dat kan nu in teamverband onder deskundige leiding. “Hier worden allerlei soorten sporten aangeboden en iedereen is welkom. De leden die nu deelnemen zijn tussen de 45 en 75 jaar”, aldus het commissielid. “Iedereen moet kunnen sporten en is welkom bij De Corridor”, aldus de beide dames.

Missen
Ondanks dat de jeugd weer mag trainen, ondervindt De Corridor, net als andere verenigingen, veel last van de coronamaatregelen. “Gelukkig zien we de jeugdspelers weer tijdens de trainingen, maar er mogen nog geen wedstrijden gespeeld worden, en dat missen wij, en ook de ouders die niet mogen komen kijken, enorm.” Het bestuur hoopt dat de maatregelen snel versoepeld worden, zodat alles weer wordt zoals het was: trainen, wedstrijden spelen, ouders langs de kant, en een fijne sfeer op het terrein.