De 'Waterengel' drijft op het water
De 'Waterengel' drijft op het water Foto: MooiSonenBreugel.nl

Lucky Duck XL-eend ‘Waterengel’ te water gelaten

Algemeen

Son en Breugel - De afgelopen maanden werd er hard gewerkt aan rondvaartboot De Waterengel door Nancy van Heeswijk, haar partner Franc Speetjens en vrijwilligers. Dat de echte tewaterlating van De Waterengel, een dagbestedingsboot voor mensen met een meervoudige beperking of dementie, nog even wordt uitgesteld, is voor Nancy geen reden om niet alvast op een ludieke wijze aandacht te vragen voor De Waterengel.

Redacteur: Emmy Grit

Naast de werkzaamheden aan De Waterengel heeft ze de laatste hand gelegd aan haar XL-eend, die ze van de Lions Club Son en Breugel heeft gekocht voor de Lucky Duck Race. Met de aankoop van deze eend steunt Nancy de door de Lions Club Son en Breugel aangewezen vier goede doelen. “Het was de bedoeling dat de XL-eenden, net als de vele kleine gele eendjes, zouden gaan zwemmen in de Dommel. Helaas gaat dat dit jaar weer niet door, maar ik wilde wel weten of mijn eend zou kunnen zwemmen en daarom heb ik ‘mijn Waterengel’ in onze badkuip te water gelaten”, lacht Nancy. 

Rondvaartboot De Waterengel is als inspiratie gebruikt voor de grote gele eend: “Ik heb een kleine replica van De Waterengel gemaakt, compleet met de rood-wit-blauwe vlag en de reddingsboei. Daarop zit de XL-eend die ik voorzien heb van twee vleugels en een zeemeerminnenstaart. Om helemaal in stijl te blijven heb ik mijn XL-eend omgedoopt tot Waterengel.”

Nancy was zichtbaar nerveus of deze Waterengel zou blijven drijven. Met de woorden ‘doet ie ’t of doet ie ’t niet’ werd de replica van De Waterengel te water gelaten. “Ja, hij drijft, en is stabiel. Dit is helemaal te gek”, reageerde ze enthousiast. Als het met deze replica goed gaat, dan moet het met de echte Waterengel ook goed komen. Maar vooralsnog moet Nancy nog even geduld hebben voordat dit hoogtepunt op de kalender gezet kan worden.

Loten kopen
Wil je nog loten kopen voor de Lucky Duck Race, die dit jaar in de vorm van een loterij wordt gehouden, en wil je de goede doelen steunen? Koop dan vóór 20 april je loten bij boekhandel De Traverse (ook online), De Groenstylist Duncan Weijers, of bij de deelnemende verenigingen.