Wandelen tijdens de voorjaarstocht van OLAT (archieffoto)
Wandelen tijdens de voorjaarstocht van OLAT (archieffoto) Foto: Ingezonden

Wandel mee met de lentewandeltocht

Algemeen Activiteit

Boskant - Op verzoek van de Koninklijke Wandel Bond Nederland organiseren wandelsport vereniging OLAT en Rotterdamse Wandelvereniging (RWV) gezamenlijk een testwandeltocht in het kader van Testen voor Toegang.

De routes van de KWBN Lentewandeltocht voeren je op 25 april vanuit Boskant onder meer door het populierenlandschap van natuurgebied De Scheeken, langs de rivier de Dommel, door natuurgebied De Geelders met zijn loofbossen en weiden en naar het streekpark Kienehoef met zijn prachtige vijvers. Via www.wandel.nl kun je inschrijven voor de afstanden 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer. Van de organisatie krijg je een inschrijfbevestiging, met daarin een link naar de website van Testen voor Toegang.

Waarom doen KWBN/OLAT/RWV mee aan Testen voor Toegang?
Met deze wandeltocht van Testen voor Toegang wil de organisatie bijdragen aan een verantwoorde opening van het sportieve en maatschappelijke leven in ons land. Daarbij zien zij testen als een tijdelijke oplossing voor een situatie waarin in georganiseerd verband eigenlijk niets kan. Als mensen met behulp van sneltesten eerder in georganiseerd verband kunnen wandelen, dan is dat voor ons voor dit moment een aanvaardbare optie. Het uiteindelijke doel is om op zo kort mogelijke termijn wandeltochten zónder sneltesten mogelijk te maken.

Meer informatie over deelname aan deze wandeling en het laten testen zijn te vinden op de website https://www.wandel.nl/testenvoortoegang