Afbeelding
Foto: ©bibliotheek Dommeldal

Bibliotheek Dommeldal biedt verschillende diensten aan

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Jong en oud kan gedurende de lockdown blijven lezen met de uitgebreide Afhaalservice die Bibliotheek Dommeldal biedt aan jeugd en volwassenen. Voor het afhalen van boeken, de Verras me Pakketten! En BoekStart koffertjes zijn de bibliotheken in Geldrop, Mierlo, Nuenen, Heeze en Son en Breugel open van maandag tot en met vrijdag tussen 14.00 en 17.00 uur.

In genoemde vestigingen kun je een tas met de door jouw gereserveerde boeken ophalen. Reserveren gaat heel eenvoudig via de website: www.bibliotheekdommeldal.nl. De door jou gereserveerde boeken worden meteen op de lenerspas geregistreerd, zodat de pas bij het afhalen niet meegenomen hoeft te worden. Over de uitleentermijn hoef je je geen zorgen te maken, alle uitgeleende materialen worden automatisch verlengd.

Verras me pakketten
Zin om je blik te verruimen, je horizon te verbreden? Jezelf, of iemand anders te verrassen? Bestel dan het Verras me Pakket!. Speciaal voor jou wordt een uniek verrassingspakket samengesteld, op aanwijzing van jou, boordevol mooie titels. Bij het aanvragen via www.bibliotheekdommeldal.nl kun je ook aangeven voor welke leeftijd het pakket dient te zijn. Nieuw is dat je nu ook tijdschriften aan dit verrassingspakket kunt laten toevoegen. Het ready-to-go pakket bestaat uit zes boeken of acht tijdschriften of een combinatie hiervan. Neem de tas met jouw naam erop mee naar huis en beleef volop avonturen tijdens de avonduren – en ver daarbuiten.

BoekStart koffertjes
Kinderen genieten al vanaf heel jonge leeftijd van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor de taalontwikkeling. Vandaar dat Bibliotheek Dommeldal meedoet aan BoekStart! Is jouw kindje maximaal 1,5 jaar oud? Neem dan gratis het BoekStart koffertje mee, deze ligt voor jou klaar bij de Afhaalservice-tafel van de bibliotheek. In elk koffertje zitten twee boekjes om direct te starten met voorlezen.

Ook zit er een kaartje bij met een QR-code, waarmee je je baby gratis kunt inschrijven bij de bibliotheek. Met dit gratis lidmaatschap tot 18 jaar kun je vervolgens volop (prenten)boeken lenen. Kom ook snel dit cadeau-koffertje ophalen, waaraan jij en je kleintje (in de leeftijd van 0 tot 1,5 jaar) heel veel plezier kunnen beleven!