Het Oranjecomité met v.l.n.r. Els Rooijakkers, Monique Laudy, Winfred Laudy, Jasper van Zuuren, José Hogeweg, Ellen van der Vleuten en zittend op de voorgrond Gerwin Ederveen (op de foto ontbreekt Imke Segers).
Het Oranjecomité met v.l.n.r. Els Rooijakkers, Monique Laudy, Winfred Laudy, Jasper van Zuuren, José Hogeweg, Ellen van der Vleuten en zittend op de voorgrond Gerwin Ederveen (op de foto ontbreekt Imke Segers). Foto: Wil Feijen

Koningsdag Son en Breugel 2021 is er voor iedereen

Algemeen Koningsdag

Son en Breugel - Het Oranjecomité is druk bezig met de voorbereidingen voor Koningsdag 2021. Ondanks de beperkende coronamaatregelen wordt gekeken naar activiteiten die wél kunnen, en dat zijn er behoorlijk wat. Natuurlijk dit jaar geen groot podium met artiesten, maar kleinere activiteiten die op een zelfgekozen tijdstip door de inwoners van Son en Breugel kunnen worden gedaan.

Redacteur: Ellen van der Vleuten
Fotograaf: Wil Feijen

De organisatie is dit jaar weer uitgebreid met een aantal nieuwe leden. Het Oranjecomité wordt vertegenwoordigd door mensen uit heel Son en Breugel. Voorzitter Jasper van Zuuren: “Koningsdag moet echt voor iedereen in Son en Breugel toegankelijk zijn.” Imke Segers vult aan: “De kroon op het werk als comité is als je op zo’n Koningsdag iedereen het naar de zin ziet hebben. Het is zo gaaf om daaraan te mogen bijdragen. Koningsdag is een van de weinige feesten die verbroedert, waarbij er bijna nooit gedoe is, en het is een feest voor mensen van 0 tot 100+.

Alle doelgroepen
Els Rooijakkers vertelt waarom zij het zo leuk vindt om bij te dragen: “Heel het dorp wordt betrokken en het is altijd de kunst om voor alle doelgroepen leuke activiteiten te verzinnen.” Gerwin Ederveen is een van de nieuwe leden van het comité. Hij geeft aan: “Ik ben sinds november 2018 woonachtig in Son en Breugel. Ik haal plezier uit het gelukkig maken van anderen en dat doe je door voor alle leeftijden iets leuks te organiseren op Koningsdag.” Gerwin is op dit moment bezig met een leuke digitale activiteit voor de jeugd op TikTok: een filmpje maken van je versierde fiets en zo een prijs winnen. Hiervoor krijgt hij wat wijze raad van Lars van de Ven van Media2Impress, die een ervaren rot is op het gebied van alle social media. Hou de website, Instagram en Facebook van Koningsdag Son en Breugel in de gaten voor de details.

Bekende onderdelen
Natuurlijk zijn er ook een aantal bekende onderdelen die terugkomen dit jaar. Winfred Laudy vertelt hierover: “Ik heb weer veel plezier beleefd aan het maken van een uitdagende Oranjekwis die 21 april in DeMooiSonenBreugelKrant gepubliceerd wordt. Ik ben benieuwd wie deze uitdaging aandurft!” Els vult aan: “Zeker omdat er mooie prijzen te winnen zijn, beschikbaar gesteld door restaurant Il Ponte, Dott Fashion en boekhandel De Traverse.”

Gebaksbordjes
Monique Laudy heeft samen met Gaby Zwijnenberg een activiteit voor Zonhove en de Emiliusschool georganiseerd: “Zowel Zonhove als de Emiliusschool gaan gebaksbordjes beschilderen die Blokker Son vorig jaar beschikbaar heeft gesteld. Vorig jaar moesten we dit door de strakke regels stopzetten en nu pakken we dit weer op. Bakkerij De Vocht en ’t Sons Bakhuys verzorgen de traktaties die bij de gebaksbordjes horen.” En natuurlijk komt er ook dit jaar in deze krant weer een kleurplaat die ingeleverd kan worden bij de diverse supermarkten in Son en Breugel, met als beloning mooie prijzen. De kleurplaten liggen ook vanaf 21 april bij diverse plaatselijke supermarkten.

Vijf puzzelspeurtochten
José Hogeweg organiseert met een hele club mensen normaal in Breugel een spelletjesfestijn voor de jeugd. Ze vertelt: “Zo jammer dat we dit opnieuw een jaar niet kunnen organiseren, maar gelukkig hebben we een mooi alternatief. We gaan op vijf plekken in Son en Breugel een puzzelspeurtocht uitzetten. De zeven basisscholen en diverse speeltuinen zijn in de routes opgenomen.” Op Koningsdag kun je op de site van Koningsdag Son en Breugel een route downloaden en gaan lopen. Als je de puzzel oplost, krijg je een traktatie die door Plus Marcel en Jeanette Verhoeven wordt aangeboden. “Wanneer je gaat lopen, mag je zelf bepalen”, voegt Els nog toe. Ook voor deze activiteit geldt: hou de website en social media in de gaten.

Programma 2021
Het is duidelijk dat het Oranjecomité zin heeft in Koningsdag 2021. Met zoveel enthousiasme, inventiviteit en organisatietalent moet dat zeker goed komen. Check voor de details van de activiteiten regelmatig de website, Facebook of Instagram. Website: www.koningsdag-sonenbreugel.nl, Facebook en Instagram: Koningsdagsonenbreugel. Het complete programma wordt op 21 april in DeMooiSonenBreugelKrant gepubliceerd.