Afbeelding
Foto: Alzheimercafé B.O.S.

In gesprek over rouw en verlies

Algemeen Zorg

Son en Breugel / regio - Na de diagnose dementie worden mensen zich bewuster dat het leven eindig is. Er begint langzaamaan een periode van afscheid nemen. Afscheid van vaardigheden, toekomstplannen en gewoontes die altijd zo vanzelfsprekend leken. Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers start hierdoor een rouwproces. Vaak zelfs zonder dat ze dat beseffen.

Het bespreekbaar maken van dit rouwproces en van het uiteindelijke afscheid kan heel confronterend zijn. Maar het is wel heel belangrijk. Door bewust om te gaan met rouw, kun je je aanpassen aan de veranderende situatie. En wanneer regelzaken voor het uiteindelijke afscheid worden besproken, geeft dit de mantelzorger rust.

Alzheimer Café B.O.S (Best, Oirschot en Son en Breugel) en Alzheimer Café Eindhoven gaan woensdag 28 april hierover in gesprek met Renate Buitenhuis van Alzheimer Nederland. Zij is expert op het gebied van rouw bij leven. Tevens zal er een uitvaartdeskundige van Monuta aanwezig zijn.

Deze uitzending is een samenwerking tussen Alzheimer Café B.O.S. en Alzheimer Café Eindhoven. Geïnteresseerden die zich nog niet eerder hebben laten registreren, kunnen zich aanmelden via alzheimercafe.bos@alzheimervrijwilligers.nl of bel 06-41546859.