Niet alle ouderen hebben iets met computers (foto ter illustratie)
Niet alle ouderen hebben iets met computers (foto ter illustratie) Foto: Bibliotheek Dommeldal

Lezerspodium: Onwerkbare situatie

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - In deze krant van 7 april vernemen wij dat de gemeentesecretaris wegens onwerkbare situatie opstapt per 1 augustus zonder verdere uitleg. Mij dunkt dat het opstappen van de hoogste ambtenaar onder andere verantwoordelijk voor dienstverlening wel nadere uitleg zou verdienen.

Bijvoorbeeld wat de rol van burgemeester en wethouders in deze is en wat geleid heeft tot een onwerkbare situatie. Daar hebben wij als burgers toch wel recht op dat te weten? Ik kan me voorstellen dat hij wegens ‘nieuwe bestuursstijl’ weggaat, want bijvoorbeeld het niet meer uitgeven van de gemeentegids is een verdere verslechtering van dienstverlening. Ook het drastisch inkorten van de gemeentepagina in DeMooiSonenBreugelKrant onder verwijzing naar internet is zo’n verslechtering, ik denk bijvoorbeeld aan het niet meer zien van aangevraagde en verleende vergunningen. Het zou prettig zijn als gemeenteraadsleden zich hier eens mee bemoeien en dit voornemen afschieten.

Afgezien van het feit dat vele ouderen domweg niets met computers hebben, laat staan daar hele dagen achter gaan zitten en nog afgezien van de voortdurende inbraak in ICT-systemen van de overheid inclusief het ‘DigiD-gedoe’, vraag ik mij ook af wat er met ‘de telefooncentrale’ aan de hand is. Ik bel vrijdag 9 april drie keer en krijg na de riedel van “dit gesprek blablabla…” onmiddellijk een ingesprektoon. Mijn gang naar de gemeentereceptie loste ook niets op. Men kon alleen vertellen dat die door twee man bezet is en die wisten ook van niets.

In het kader van transparantie kan de gemeente misschien is in de lokale pers uitleggen wat eigenlijk de functie, taak en bevoegdheden van de diverse commissies zijn en de relatie tot wethouders daarvan.

W. Zwetsloot
Son en Breugel