Hoogteverschil na vernieuwen wegdek Bontstraat
Hoogteverschil na vernieuwen wegdek Bontstraat Foto: MooiSonenBreugel

Opmerkelijk hoogteverschil in De Bontstraat

Algemeen

Son en Breugel - De wegwerkzaamheden aan De Bontstraat in Son en Breugel roepen veel vragen op. Menig passant verbaast zich over het niveauverschil dat is ontstaan tussen het nieuwe weg gedeelte en het bestaande trottoir. Een hoogteverschil dat schijnbaar niet te overbruggen is.

Redacteur: Adrie Neervoort

Ook mevrouw Verouden is verbaasd over het hoogteverschil, zij woont aan de Nieuwstraat, maar haar poort van haar tuin en ook de uitrit komen uit op De Bontstraat. Waar zij bij de oude situatie nogal eens last had van wateroverlast, lijkt zij nu toch wel hinder te gaan ondervinden van het hoogteverschil dat nu is ontstaan tussen haar tuin en het nieuwe trottoir.

“Nee, ik heb keurig een brief gehad waarin de werkzaamheden werden aangekondigd”, maar ze had niet verwacht dat daarbij een hoogteverschil zou ontstaan tussen haar tuin en het trottoir. Het probleem wordt mede veroorzaakt doordat de oude weg eigenlijk te diep lag. Nu wordt het wegdek op het juiste niveau gebracht en is onder het wegdek het rioolstelsel aangepast, dit samen zal de wateroverlast in de toekomst aanzienlijk terugdringen. Nadeel is wel dat het trottoir ter hoogte van de tuin van mevrouw Verouden inderdaad veel hoger komt te liggen.

Firma Kuijpers uit Son en Breugel die de werkzaamheden uitvoert, laat weten dat zij in gesprek zijn met de bewoonster om tot een passende oplossing te komen. “Wij hebben wel eens voor grotere uitdagingen gestaan”, laat de woordvoerder van het bedrijf weten. Hij vertrouwt er dan ook op dat het probleem met het hoogteverschil naar ieders tevredenheid zal worden opgelost.

Hoogteverschil na vernieuwen wegdek Bontstraat
Hoogteverschil na vernieuwen wegdek Bontstraat
Hoogteverschil na vernieuwen wegdek Bontstraat