Een gast van de Zonnebloem neemt het presentje in ontvangst
Een gast van de Zonnebloem neemt het presentje in ontvangst Foto: Zonnebloem Afdeling Son en Breugel

Zonnebloemgasten verrast met voorjaarsbloemstuk en stroopwafels

Algemeen

Son en Breugel - Zoals iedereen inmiddels wel weet en ook verwacht staan er voor de Zonnebloem afd. Son en Breugel nog steeds geen nieuwe activiteiten in de planning. Ondertussen zorgt de vereniging er wel voor dat contact tussen de vrijwilligers en de gasten in stand gehouden wordt. Want gelukkig is het bezoekwerk niet stil komen te liggen, en is er volgens de geldende coronamaatregelen, nog steeds contact mogelijk. Via een praatje bij de voordeur, een kaartje of een telefoongesprek. En soms is een ontmoeting op gepaste afstand mogelijk.

Voor mensen die goed uit de voeten kunnen is het al moeilijk om binnen te blijven, maar voor de Zonnebloemgasten is het momenteel uiteraard helemaal een extreme situatie. In normale tijden zijn er die al weinig sociale contacten hebben of ergens op uit kunnen gaan. In deze bijzondere tijden is dat weinige geheel voor ze weggevallen.

Gelukkig zijn het afgelopen coronajaar de Zonnebloemgasten maar ook de vrijwilligers, in deze coronatijden al paar keer verrast met diverse attenties. Hierdoor weet en vooral voelt men, dat men niet vergeten wordt door het bestuur. Ook afgelopen week werden ze weer bezocht door hun vrijwilliger met een mooie en lekkere attentie!

Een prachtig en vrolijk opgemaakt voorjaarsbloemstukje in een mooie pot opgemaakt door DFM Bloemen en Planten van het 17 Septemberplein en ook nog een pak verrukkelijke stroopwafels van Broekhoff Stroopwafels die iedere donderdag op de markt in Son staat. Maar ook aan de vrijwilligers werd ook deze keer weer gedacht; zij kregen allemaal ook zo’n pak verrukkelijke stroopwafels.

De Zonnebloem afd. Son en Breugel hoopt dat door de vaccinaties er hopelijk nog dit jaar ruimte komt om weer iets te organiseren voor hun gasten. Tot die tijd: blijf gezond en houd afstand en onthoud dat de Zonnebloem aan u denkt!

Een verrassing namens het bestuur