Afbeelding
Foto: MooiSonenBreugel.nl

Seniorenvoorlichters LEVgroep in gesprek met 85-plussers en 90-plussers

Algemeen Senioren

Son en Breugel - Het project ‘Informerend huisbezoek’ is weer van start gegaan. De senioren die het afgelopen jaar 85 jaar of 90 jaar zijn geworden, hebben een schriftelijke uitnodiging ontvangen om deel te nemen. Zij kunnen de komende tijd een gesprek krijgen, na aanmelding, met een seniorenvoorlichter van de LEVgroep Son en Breugel.

Deze gesprekken kunnen naar wens, plaats vinden via telefoon, video-bellen of via een huisbezoek (met inachtneming van de corona-richtlijnen). Binnen de LEVgroep zijn op dit moment acht seniorenvoorlichters actief.

Het doel van het informerend huisbezoek is om de senioren uit Son en Breugel te informeren over voorzieningen en activiteiten die voor hen van belang kunnen zijn. Hiermee wordt bevorderd dat zij, ook wanneer zij ouder worden, zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen omgeving.

Tijdens het gesprek wordt informatie gegeven over voorzieningen die voor nu en in de komende jaren van belang kunnen zijn. Hierbij kunt u denken aan het gebruik van de deeltaxi, maar ook moderne voorzieningen komen ter sprake zoals de website www.sonenbreugelverbindt.nl. Verder zullen in dit gesprek de wijzigingen in het zorgstelsel en de eventuele gevolgen, aan de orde worden gesteld. Het huisbezoek is uitsluitend bedoeld om te informeren over voorzieningen en activiteiten. Er wordt niet gesproken over de eventuele toewijzing van voorzieningen.

Senioren die voorgaande jaren bezocht zijn, hebben het bezoek als zinvol en informatief ervaren. Vragen die niet direct beantwoord kunnen worden, worden opgenomen en beantwoord door een medewerker van het CMD. Het spreekt vanzelf dat alles wat in het gesprek besproken wordt vertrouwelijk blijft.

Senioren die geen brief hebben gehad maar toch graag een gesprek willen, kunnen tussen 9.00 en 17.00 uur bellen met het CMD (Centrum voor Maatschappelijke Deelname) telefoonnummer 0499–491470. Mailen kan ook: cmd@sonenbreugel.nl. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met het CMD met al uw andere vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn.