Rinus bij het vogelverblijf
Rinus bij het vogelverblijf Foto: Wil Feijen

Volière aan Europalaan weer klaar voor de toekomst

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

De oproep voor het onderhoud aan de volière aan de Europalaan kwam vorig jaar zomer voor de 77-jarige Rinus van Dijck precies op het juiste moment. Niet lang daarvoor was hij verhuisd van zijn vorige woning met tuin inclusief vijver en vogelkooi naar een appartementencomplex in Son en Breugel, waar geen dieren gehouden mochten worden. De dierenliefhebber bedacht zich geen moment en meldde zich aan als vrijwilliger.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

“Ik zag het artikel in DeMooiSonenBreugelKrant staan met de oproep erbij dat er een vrijwilliger gezocht werd voor het onderhoud en dagelijks voeren van de vogels, en daar heb ik op gereageerd”, vertelt Rinus enthousiast. Nadat Cor Essens vorige zomer het onderhoud had overgenomen van Carla van den Akker, heeft Rinus het stokje van Cor weer overgenomen. In het begin hebben zij samen het onderhoud en de verzorging gedaan, waarna Cor het steeds vaker aan Rinus overliet, zodat Cor al zijn tijd weer aan het hertenkamp kon besteden, waar hij al jarenlang de vaste verzorger is van de dieren die daar verblijven.

In en rondom het volgelverblijf
De afgelopen maanden is er veel werk verzet in en rondom de volière. “Het dak is schoongemaakt, het gras is bijgewerkt, een dode boom die op de struiken lag is weggehaald, de struiken zijn gesnoeid, plantjes zijn gezet en er is gras ingezaaid”, aldus Rinus. Hij heeft het schoonmaakwerk en de opknapbeurt niet alleen gedaan; hij kreeg hulp van Floris, die als ambtenaar werkzaam is bij de gemeente Son en Breugel.

Fontein in vijver
Tijdens de werkzaamheden aan de volière zag Rinus dat er in de vijver een duiker bezig was om de lampen van de fontein te vervangen en te zorgen dat de fontein het weer doet. “Nu kunnen de dorpsgenoten weer genieten van de fontein én van het gefluit van de vogeltjes in de volière.

Dagelijks
Rinus is dagelijks even bij ‘zijn’ volière aan de Europalaan te vinden om de vijf Chinese dwergkwarteltjes, zes valkparkieten, vier Mexicaanse mussen, twee groenvinken, twee diamantduifjes, twee zebravinkjes en zes kanaries te voeren en het groen bij te houden. Bij het verblijf van de vogels hangen afbeeldingen met de namen van de vogels zodat jong en oud de verschillende soorten kunnen zoeken. “Het is heerlijk om weer met vogeltjes bezig te zijn. Het doet mij goed dat ik hier een steentje aan kan bijdragen”, aldus Rinus.Volière aan Europalaan weer klaar voor de toekomst

Werkzaamheden aan de fontein
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding