V.l.n.r. Leny van Achten, Winfred Laudy en Perry van der Hofstad. Paul Stoop ontbreekt op de foto
V.l.n.r. Leny van Achten, Winfred Laudy en Perry van der Hofstad. Paul Stoop ontbreekt op de foto Foto: Wil Feijen

Prijswinnaars ontvangen prijs Koningsdag Oranje Quiz 2021

Algemeen Koningsdag

Son en Breugel - Enkele tientallen inwoners van ons dorp hebben de Oranje Quiz 2021 gemaakt en on-line ingeleverd of via de Koningsdagboxen bij de supermarkten en het kantoor van DeMooiSonenBreugelKrant. Over het algemeen werd de quiz makkelijker beschouwd dan de editie van 2020. Er stonden dan ook geen vragen in over de buitenlandse koningshuizen.

Als Koning Willem Alexander deze zomer zou aftreden, dan wordt Prinses Amalia niet onze Koningin. Omdat ze nog geen 18 is, wordt ons land tot die datum geregeerd door de aangestelde regentes, Koningin Maxima. Dat was ook de aanleiding voor de spotprent in een later vraagstelling. Vele mensen hadden moeite met de nummerreeks in het midden van de quiz. Dit zijn nummers van de rijksmonumenten en niet de postcode van de Willem Alexanderstraat in Velden.

Op de vraag over het kunstwerk in de tuinen van Paleis ’t Loo heeft iedereen uitvoerig en goed geantwoord. Het is een bijzonder kunstwerk dat de kwetsbaarheid van ons klimaat weergeeft. Als u de kans heeft deze zomer is het zeker de moeite waard de tuinen en het park te bezoeken.

In totaal konden er 80 punten worden verdiend met juiste en volledige antwoorden. De derde prijs, een cadeaubon van 50 euro te besteden bij Boekhandel De Traverse, is gewonnen door Paul Stoop. Hij kon helaas niet bij het uitreikingsmoment zijn. De tweede prijs, een cadeaubon van 75 euro te besteden bij DOTT Fashion, is gewonnen door Perry van der Hofstad. De dinerbon om voor 100 euro te genieten van de gerechten bij Restaurant Il Ponte is gewonnen door Leny Achten. Winfred Laudy van het Oranjecomité bezorgt de prijs bij Paul Stoop.

Alle antwoorden zijn terug te vinden op de site van www.Koningsdag-sonenbreugel.nl

Klik hier voor een overzicht van alle prijswinnaars.