Joke Hermsen
Joke Hermsen Foto: ©Koos Breukel

Joke Hermsen online te gast bij Literair Café Dommeldal

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel / regio - Na eerdere succesvolle edities vindt er op zondag 9 mei weer een online, live schrijversbezoek met Joke Hermsen plaats. Dit schrijversbezoek is een live webinar, die door Literair Café Dommeldal wordt georganiseerd. Joke Hermsen geeft een lezing met als onderwerp Ogenblik en Eeuwigheid, met daarbij ook een film.

Joke Hermsen studeerde filosofie en letteren in Amsterdam en Parijs. In 1993 promoveerde ze aan de Rijksuniversiteit Utrecht op een literair-filosofische ideeëngeschiedenis over Belle van Zuylen, Ingeborg Bachmann en Lou Andreas-Salome. Daarna was zij als senior onderzoeker verbonden aan de Faculteit Wijsbegeerte van de Universiteit Tilburg en deed ze onderzoek naar het werk van Hannah Arendt, Simone Weil en Emmanuel Levinas. Inmiddels heeft zij zowel haar sporen verdiend met romans (historische romans en hedendaagse zedenschetsen) en filosofisch werk. Samen vormt dit een hecht oeuvre, waarbij de literaire schrijfster herkenbaar is aan de filosofische thema’s en rijke, sensitieve en beeldende stijl.

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden. Via  kun je je aanmelden. Voor de leden van het Literair Café Dommeldal is het webinar gratis te volgen, maar wel na aanmelding. Niet-leden van het Literair Café die het webinar ook graag willen bijwonen, betalen € 5,00 en dienen zich ook eerst aan te melden via de bovenstaande link. U ontvangt na het aanmelden op de bovenstaande website, voorafgaand aan het live schrijversbezoek een e-mail waarmee u kunt inloggen. Vervolgens kan het publiek meekijken en vragen stellen.