Adrie Neervoort ontving in 2020 de eerste 'Lions Club Son en Breugel Trofee' uitgereikt door Joep Panken (archieffoto)
Adrie Neervoort ontving in 2020 de eerste 'Lions Club Son en Breugel Trofee' uitgereikt door Joep Panken (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Lionsclub Son en Breugel zet ondernemers ‘in het Sonnetje’

Algemeen

Son en Breugel - Door COVID-19 is er dit jaar helaas geen Ondernemersavond. Toch ziet de Lionsclub Son en Breugel een kans om een aantal lokale ondernemers het welverdiende podium te geven. Op 3 juli 2021 wordt de ‘Lionsclub Son en Breugel Trofee 2021’ uitgereikt aan een Son en Breugelse ondernemer die zich op een speciale wijze heeft ingezet voor de gemeenschap in Son en Breugel, of een speciale prestatie heeft geleverd in deze coronatijd. De ‘Trofee’ werd in 2020 voor de eerste keer uitgereikt aan Adrie Neervoort, uitgever en eigenaar van DeMooiSonenBreugelKrant. Met deze prijs wordt de ondernemer die de prijs wint, extra door de Lionsclub ‘in het Sonnetje’ gezet.

Voorafgaande aan deze uitreiking besteden de Lions, verdeeld over de komende zeven weken, in DeMooiSonenBreugelKrant aandacht aan zeven lokale ondernemers. Het gaat hier om de ondernemers die vanaf 2013 door de Rabobank als hoofdsponsor van de Ondernemersavond tot ‘Starter van het jaar’ zijn uitgeroepen. U leest hoe het nu gaat met deze ondernemers, hoe zij terugkijken op de nominatie en wat de plannen zijn voor de toekomst.

Lions International is met 1,4 miljoen leden al meer dan 100 jaar wereldwijd actief. In Nederland zijn ruim 10.000 Lions (leden) in meer dan 430 lokale clubs actief. Lions nemen initiatief, stimuleren, organiseren en brengen ondernemers en andere partijen bij elkaar. Ze organiseren fund-raisingprojecten en steken zelf ook de handen uit de mouwen. Elk van de 430 Lionsclubs kiest zijn eigen projecten en doelgroepen. Dit kunnen onder andere kwetsbare jongeren zijn of mensen met een beperking of chronische ziekte, laaggeletterden, of ouderen. Dit alles onder het motto: ‘We Serve, Lions helpen!’

De momenteel 30 Lions van de Lionsclub Son en Breugel uit ons dorp en de directe omgeving zetten zich in voor een betere samenleving. Met verschillende georganiseerde evenementen hebben zij bijgedragen aan veel goede doelen, zoals de kerstpakkettenacties van de gezamenlijke kerken in Son en Breugel. Maar ook hebben zij de stichting Kinderkampen, de Voedselbank afdeling Son en Breugel, de landelijke Lionsactie tegen Kinderkanker en de Wensambulance geholpen. Gedurende het bijna veertigjarig bestaan van de Lionsclub Son en Breugel hebben ze al meer dan 500.000 euro gedoneerd. Naast steunen met geld zijn de Lions de afgelopen jaren onder andere ook actief geweest op bijvoorbeeld Zonhove en Berkenstaete met het vervullen van wensen uit de Wensboom en het organiseren van de jaarlijkse Peace-posterwedstijd op basisscholen.

Al 18 jaar organiseert Lionsclub Son en Breugel met veel succes de Ondernemersavond. In deze coronatijd zitten zij ook niet stil en zetten zich op andere manieren in: ze verlenen kennis en expertise aan lokale ondernemers die met vragen zitten, ze voeren de uit 2020 doorgeschoven Lucky Duck Race op een alternatieve manier uit en hebben nu de actie ‘Ondernemers in het Sonnetje’ opgezet.

Hoe de uitreiking van de trofee op 3 juli plaatsvindt, is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. De Lionsclub geeft de voorkeur aan een feestelijke uitreiking centraal in het dorp, op de kiosk. Zo kan iedereen erbij zijn en is het een mooie kans voor ondernemers en inwoners van het dorp om elkaar weer te ontmoeten. Voor nu is het nog even spannend of dat mogelijk is. Hoe dan ook, noteer zaterdag 3 juli alvast in uw agenda en volg meer nieuws over de actie ‘Ondernemers in het Sonnetje’ in deze krant.