In de Fairtrade Week wordt extra aandacht besteed aan Koop een Betere Wereld (archieffoto)
In de Fairtrade Week wordt extra aandacht besteed aan Koop een Betere Wereld (archieffoto) Foto: Wereldwinkel

#Koop een betere wereld

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De week van de Eerlijke Handel vanaf 8 mei tot 15 mei staat in het teken van ‘Koop een Betere Wereld’. Corona maakt de urgentie van steun van producenten in derdewereldlanden groter dan ooit. Elke Nederlander kan daar een bijdrage aan leveren, veelal eenvoudiger dan gedacht. Hoe?

Door bewust te consumeren, oftewel bij uw aankopen over te gaan tot ‘wereldwinkelen’. Wereldwinkelen betekent dat klanten producten kopen die goed zijn voor mens, milieu en samenleving en zo bijdragen aan een betere wereld. Een wereld zonder armoede, zonder honger maar met rechtvaardige consumptie en productie.

Wereldwinkelen beoogt dat mensen stilstaan bij vragen als: is dit product onder eerlijke omstandigheden gemaakt, krijgt de producent er een eerlijke prijs voor, is het fair verhandeld en duurzaam geproduceerd?

Wereldwinkels in het hele land geven in de Fairtrade Week extra aandacht aan Koop een Betere Wereld. Het initiatief komt van een aantal wereldwinkels verenigd in het Platform Wereldwinkel.Nu. Natuurlijk doet de Wereldwinkel van Son en Breugel mee aan de campagne.

Tijdens de Fairtrade Week krijgt iedere klant, zolang de voorraad strekt, een “b(l)oeiende” verrassing. Zo willen ze laten merken dat ze waarderen dat u ‘wereldwinkelt’! Tot ziens in onze winkel: Nieuwstraat 10A Son en Breugel.