Afbeelding
Foto: LEVgroep Son en Breugel

Son en Breugel blijft samenwerken met Sjors Sportief en Sjors Creatief

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken in de gemeente Son en Breugel. Die twee zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2015 van start ging. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Son en Breugel.

Dansen, hockey, judo, turnen, boksen, dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Son en Breugel sinds 2015 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen en muziek maken.

Kennismaken met sport en cultuur
Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de LEVgroep en de gemeente Son en Breugel in samenwerking met de lokale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport, cultuur, maar ook natuur (denk aan IVN of scouting). Via Sjors kan dit op een laagdrempelige manier, zonder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.

Proeflessen en activiteiten aanmelden
Het aanbod wordt aan het begin van het schooljaar 2021 – 2022 gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Son en Breugel ontvangen. De LEVgroep wil een zo veelzijdig mogelijk aanbod aanbieden en roepen daarom sportverengingen en cultuurinstellingen op om ook hun aanbod aan te melden, dit moet vóór 9 juli gebeuren. De organisaties die in de voorgaande jaren hebben meegedaan hebben reeds een mail ontvangen met daarin de informatie om hun activiteit weer aan te melden.

Informatie
Heb je als vereniging of organisatie deze mail nog niet ontvangen of wil je voor het eerst deelnemen aan Sjors Sportief en Sjors Creatief, dan kun je contact opnemen met Marijke Muller, combinatiefunctionaris bij de LEVgroep, via marijke.muller@levgroep.nl of via 06-48576686.