Afbeelding
Foto: Twenty Two
Ingezonden

The Mom Workout voor vrouwen die zwanger of recent bevallen zijn

Algemeen zakelijk Zorg

Son en Breugel - Bij Twenty Two, aan de Nieuwstraat 33, is een nieuw concept van start gegaan: een training speciaal ontwikkeld voor vrouwen die zwanger of recent bevallen zijn. Zoals je je voor kunt stellen heeft deze doelgroep een andere benadering nodig om zo fit mogelijk de bevalling door te komen of om weer goed te herstellen na een bevalling. Twenty Two heeft hiervoor de handen ineengeslagen met Vivian Verstraelen. Eigenaresse van Enervive.

Irmo Emmaneel, eigenaar van Twenty Two, vertelt: “Ik ben inmiddels vader van een prachtige dochter Marie en tijdens de zwangerschap kwamen we erachter dat er eigenlijk nog niet iets is op dit gebied in onze sportschool. Mijn vrouw was op zoek gegaan naar beweegadviezen en fitnesstips tijdens en na de zwangerschap en dat bleek toch lastig te zijn. In ons dorp wordt er bij Viamama bijvoorbeeld een goede zwangerschapsyoga gegeven. Maar echt sporten was er nog niet. Daarom hebben we samen met Vivian The Mom Workout ontwikkeld.”

Hierbij sport je altijd in een kleine groep van zes personen, waarbij je altijd op je eigen niveau aan het sporten bent. Vivian: “Ik merk dat dames die geleerd hebben een goede ademhaling te gebruiken, juiste beweegpatronen te leren en op hun houding te letten, dit ook kunnen toepassen in het dagelijks leven. Tijdens de zwangerschap moeten je spieren immers steeds meer gewicht aankunnen, maar gaan alledaagse bewegingen ineens niet meer zo makkelijk. We trainen core, uithoudingsvermogen en specifieke spiergroepen zoals de bekkenbodem. Het programma is gevarieerd en zorgt ervoor dat je sterk en fit bent voor de bevalling.”

Wil je na je bevalling weer verantwoord trainen? Dan is het raadzaam om, voordat je je eigen sport weer oppakt, een aantal weken hersteltraining te doen. Ze kijken naar een eventuele diastase en kunnen snel contact opnemen met een bekkenfysio indien nodig. Door op je ademhaling te letten en spieren in de core en bekkenbodem weer juist te activeren, herstel je veilig zodat je daarna je favoriete sport weer kunt oppakken.

Het lichaam van de vrouw levert een topprestatie tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Daar wil je je lichaam goed op voorbereiden! Ben je benieuwd wat Twenty Two voor je kan betekenen? Ga dan snel naar www.twentytwo.nl/themomworkout en maak kennis.