Pastoor Van Aken
Pastoor Van Aken Foto: Wilbert Maximus

Pastoor Van Aken verlaat met dubbel gevoel zijn parochie

Algemeen

Son en Breugel/ Sint-Oedenrode - Pastoor Van Aken vertrekt na 2,5 jaar weer uit Son en Breugel. Door het bisdom wordt hij overgeplaatst naar Tilburg. Met een dubbel gevoel laat hij de Heilige Odaparochie vanaf 1 juli achter zich. Vanochtend heeft Van Aken de parochianen ingelicht.

Redacteur: Jeroen van de Sande/ Adrie Neervoort

Hoewel Van Aken het een mooie uitdaging vindt om in Tilburg aan de slag te gaan, vindt hij het erg dat hij zijn Oda Parochie moet gaan verlaten. “Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Het was een bijzondere periode. Vooral het laatste jaar heb ik met veel families een innige band opgebouwd door al die mensen die ik door corona heb moeten begraven. Dat laat ik niet graag achter. Bovendien heb ik hier veel vrienden gemaakt, werk ik samen met een prettig team en geniet ik veel van de natuur. Dat ik hier zo met de mountainbike de bossen in kan… heerlijk.” Voor Van Aken is nog geen vervanger gevonden. Pastoor Rob Mutsaers zal vooral bestuurlijk de parochie tijdelijk waarnemen. Vooral in Son en Breugel is hij een oude bekende.

Van Aken die van Den Bosch naar Son en Breugel en Sint-Oedenrode overstapte - profileerde zich de afgelopen 2,5 jaar als een moderne pastoor met een wat meer hedendaagse blik op de kerk, de maatschappij en alles wat daarbij komt kijken. Over het algemeen werd dat in zowel Son en Breugel als Sint-Oedenrode zeer gewaardeerd. Er is zeker een klik tussen hem en de parochianen. Veel mensen zullen het dan ook jammer vinden dat hij na zo’n relatief korte periode weer vertrekt. Waarom Van Aken naar Tilburg wordt gestuurd weet hij nog niet precies, maar volgens hem bestempelt het bisdom het als een noodzaak.