Een sticker op de GFT-bak, zoals in de Kanaalstraat, dient als signaal om  maximumsnelheid aan te geven (archieffoto)
Een sticker op de GFT-bak, zoals in de Kanaalstraat, dient als signaal om maximumsnelheid aan te geven (archieffoto) Foto:

Gemeente deelt 30-kilometerstickers uit

Algemeen Verkeer

Son en Breugel - De gemeente Son en Breugel heeft afgelopen week 30-kilometerstickers verspreid in onder andere de Boslaan, Wilhelminalaan, Veerstraat en Nieuwstraat. De stickeractie past in de landelijke Veilig Verkeercampagne ‘Kom Veilig Thuis’. De gemeente Son en Breugel geeft hierdoor gehoor aan de oproep om automobilisten erop te wijzen dat zij zich aan de maximumsnelheid dienen te houden.

Redacteur: Emmy Grit

De gemeente heeft de 30-kilometerstickers aan de bewoners van een aantal drukke doorgaande straten verspreid, waar een maximumsnelheid van 30 kilometer geldt. De aanwonenden kunnen de sticker aan de zijkant op de groenbak plakken, zodat deze boodschap één dag in de week in de hele straat zichtbaar is. De bewoners van de Kanaalstraat hebben op eigen initiatief al contact opgenomen met Veilig Verkeer Nederland en hebben de stickers al op de GFT-bakken geplakt; in DeMooiSonenBreugelKrant van 9 juni heeft hierover een artikel gestaan. Nu zijn er brieven met stickers door de gemeente in de andere straten uitgedeeld, waar veel autoverkeer passeert.

Signaal afgeven
Wethouder Verkeer Jan Boersma: “De bewoners kunnen helpen om een signaal aan de autobestuurder af te geven. Wij vragen de bewoners dan ook om de sticker aan de zijkant van de groenbak te plakken. De sticker is dan voor het naderende verkeer zichtbaar als uw GFT-bak aan de straat staat. We hopen dat het helpt om de snelheid van het autoverkeer naar beneden te brengen, zodat we allemaal veilig thuiskomen.”