Thea (l) en Femke (r)  (archieffoto)
Thea (l) en Femke (r) (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Supervrijwilliger Thea Prummel van LEVgroep Vluchtelingenwerk wint VriendenLoterij passieprijs 2021

Algemeen

Son en Breugel - Als dank voor de inzet van supervrijwilliger Thea Prummel voor LEVgroep Son en Breugel nomineerde collega’s haar voor de VriendenLoterij Passieprijs 2021. Vanaf afgelopen 1 januari konden organisaties met een vlogje vrijwilligers in hun organisatie individueel bedanken. Door dat vlogje up te loaden op bedankjevrijwilliger.nl maakte de supervrijwilliger gelijk kans op de VriendenLoterij Passieprijs. 

Thea werd extra in het zonnetje gezet, omdat zij de verbindende factor was tussen de betaalde en vrijwillige collega`s in de corona-crisis, waarbij zij zeer actief bijdroeg in het opstarten na de lockdown. Femke Wetzer, vervangend coördinator Vluchtelingenwerk maakte een vlogje om haar te bedanken.

De uitreiking
Het was een bijzondere uitreiking met een speciaal optreden van zanger Typhoon. Naast het nummer ‘Alles is gezegend’, droeg hij een prachtig gecomponeerd gedicht voor dat hij in de winter voor dagblad Trouw schreef over vrede, maar dat de kern van vrijwilligerswerk raakt. Een viertal mini-documentaires gaven inzicht in de, vaak emotionele impact van vrijwilligerswerk. Een quiz waar mensen thuis aan mee konden doen testte de kennis over vrijwilligerswerk van de mensen thuis en de jury. De presentatie lag in handen van kleinkunst duo Fem & Daan. Ook het spetterende decor in een zwembad droeg bij aan een bijzonder entertainende avond.

Dertien winnaars en passieprijs
Naast de bekendmaking van de 133 passieprijs winnaars, was er ook de uitreiking aan hoofdprijs winnaars van de categorie landelijke- en lokale initiatieven. En elf lokale winnaars die een professionele videoproductie winnen ter waarde van 3.000 euro. Alle winnaars zijn te vinden op onze website: www.vrijwilligersprijzen.nl.

Nationale Vrijwilligersprijzen 2021
Vereniging NOV organiseert de Nationale Vrijwilligersprijzen met financiering van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en met de hulp van vrijwilligerscentrales en gemeenten in heel Nederland. De bedragen voor de landelijke- en lokale vrijwilligersprijs en de Passieprijzen worden beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij. Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport stelt alle filmproducties voor de genomineerden ter beschikking.

Lees hier het verhaal over Thea dat op 12 mei in DeMooiSonenBreugelKrant gestaan over haar werk als vrijwilliger.