Monique van Zwieten (archieffoto)
Monique van Zwieten (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Monique van Zwieten gekozen als lijsttrekker D66 Son en Breugel

Algemeen Politiek

Son en Breugel - Met de gemeenteraadsverkiezing op 16 maart 2022 in het vooruitzicht wordt bij D66 al volop actie en campagne gevoerd. Afgelopen week zijn in Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel, die samen de D66 afdeling Dommelvallei vormen, D66-lijsttrekkers gekozen.

Het bestuur van de D66 afdeling Dommelvallei stelt Monique van Zwieten aan als lijsttrekker van D66 Son en Breugel. In Geldrop-Mierlo is dit Ton van Happen en Anneke Coolen-Pero in Nuenen. Het bestuur vermeldt met trots dat de leden hebben gekozen voor enthousiaste, deskundige lijsttrekkers die de nodige ervaring hebben met het gemeenteraadswerk. Lijsttrekkers die kunnen voortbouwen op wat afgelopen jaren bereikt is, maar ook het vermogen hebben om nieuwe wegen in te slaan.

Monique komt oorspronkelijk uit de buurt van het nuchtere Deventer en woont al meer dan 30 jaar in Son en Breugel: “Een heerlijk dorp waarin ik mij heel erg thuis voel. Ik heb drie dochters en twee kleindochters. Mijn vriend en ik zijn echte levensgenieters en we gaan graag weg in binnen- en buitenland.”

Ze vervolgt: “D66 is dé partij van verbinding en ik heb de afgelopen vier jaar als fractievoorzitter laten zien dat ik als vertegenwoordiger van D66 met deze boodschap goede resultaten bereik. Dat werk wil ik graag samen met onze fractie en de inwoners van ons dorp voortzetten.”

Wat heeft D66 Son en Breugel samen al bereikt?
- Het prachtige staaltje burgerparticipatie vanuit de Begoniastraat;
- Het coronafonds;
- Hulp voor ondernemers die in de problemen zijn gekomen tijdens en vanwege COVID-19;
- Aandacht voor armoede en meer aandacht voor mensen die tussen de wal en het schip vallen (toeslagenaffaire) met als resultaat een lokaal sociaal bemiddelaar die in het leven wordt geroepen.
- Het nieuwe dorpshuis: Mede door onze inzet en volharding is het eindelijk na 20 jaar gelukt een bestemming voor het voormalige kerkgebouw te vinden. Onze inwoners hadden er recht op!
- Nieuwe bestuursstijl; de inwoner dichter bij de besluiten die er genomen gaan worden.;
- Inclusiviteit; Door D66 wordt nu jaarlijks op 11 oktober op Coming Out Day de regenboogvlag gehesen. Wat ons betreft een begin.
- Gezondheid: een nieuwe visie voor het CMD en realisatie van de rookvrije speeltuinen en gemeentehuis.

Monique bedankt iedereen die ook dit keer weer op haar heeft gestemd: “Ik ben erg trots dat ik wederom vanuit D66 als lijsttrekker ons prachtige dorp mag vertegenwoordigen.”