Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Foto’s

Drie dagen kamperen op ‘camping De Krommen Hoek’

Algemeen School

Son en Breugel - Jaarlijks gaan de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van basisschool De Krommen Hoek in het najaar op kamp. Het schooljaar 2020/2021 verliep anders dan anders, waardoor ook het schoolkamp niet door kon gaan. Besloten werd om het uit te stellen naar het voorjaar, maar ook deze planning moest weer worden bijgesteld. Woensdag 16 juni was het toch eindelijk zover.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Ze hebben er lang naar uitgekeken: drie dagen kamp. Niet in Vorstenbosch op een kampeerboerderij, maar drie dagen kamperen in de achtertuin van de school. Voor de slaapplaatsen voor de begeleiders waren enkele caravans geregeld; de kinderen sliepen in tenten die ze ’s morgens met enige hulp hadden opgezet. Zoals op veel campings gebruikelijk is, had deze camping ook een uitgebreid en gevarieerd animatieprogramma voor jong en oud.

Vlot maken
’s Middags gingen ze naar het Oranjeveld, waar ze in verschillende groepen een vlot moesten maken. Iedere groep kreeg vier blauwe tonnen, zeven palen, touw en spanbanden waarmee zij een stevig vlot moesten maken. Na uitleg van medewerkers van M2E Outdoor gingen ze aan de slag, met als hoogtepunt het varen op de Dommel tot en met de Planetenlaan. Nadat alle leerlingen zich thuis hadden opgefrist, kwamen ze weer fris en fruitig naar de camping, waar de volgende activiteiten alweer op het programma stonden: buiten pannenkoeken bakken en een bonte avond.

Activiteiten
Op de tweede dag stond een bezoek aan Aquabest op het programma, waar verschillende wateractiviteiten werden gehouden. Met de tropische temperaturen was dit zeker geen straf en genoot iedereen van de waterspelen. ’s Avonds werd er natuurlijk samen naar de EK-wedstrijd Nederland-Oostenrijk gekeken. De kinderen die voetbal niet zo leuk vonden, keken in een ander lokaal lekker chill naar een film. Op de slotdag was er nog een spel, waarna de tenten werden afgebroken. Nadat de camping weer was opgeruimd, ging iedereen moe maar voldaan naar huis.

Herinnering
Sandra Buys, directeur van de school, keek vrijdag terug op drie mooie dagen: “Dankzij de hulp van een aantal ouders in de voorbereiding en begeleiding hebben wij dit kamp kunnen organiseren. Daar zijn wij hen zeer dankbaar voor. Zo hebben de kinderen van groep 6, 7 en 8 in een bijzonder, zwaar schooljaar toch nog kunnen genieten van een mooi kamp. Ik hoop dat deze drie dagen een mooie herinnering voor hen blijven.”

Caravans en tenten op 'camping De Krommen Hoek'
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding