Roy Beekink (l), Kees Breel (r) en op tablet Aniek van der Putte
Roy Beekink (l), Kees Breel (r) en op tablet Aniek van der Putte Foto: ©Voor U!

VOOR U! houdt eerste Algemene Ledenvergadering

Algemeen Politiek

Son en Breugel - Door corona was het niet eerder mogelijk om een Algemene Ledenvergadering van Voor U! te houden. Op woensdag 16 juni vond in De Bongerd de eerste vergadering plaats. De vergadering werd bezocht door de achterban, inmiddels al vijftien dorpsgenoten, en door politiek geïnteresseerden die gebruik maakten van de uitnodiging. De vergadering begon met een voorstelronde en benoeming van de speerpunten waar de partij voor staat, na de pauze werd input gevraagd van de aanwezigen.

Tevens werd de website van de partij (www.vooru-sonenbreugel.nl) tijdens deze vergadering gelanceerd, waar de kernpunten van vermeld staan waar de partij zich voor wil inzetten of wil gaan inzetten. Zo blijkt het dat het belangrijk is om contact te houden met een achterban, want hoewel de partij veel punten had benoemd op de website, kwam ook de achterban kwam met goede onderbouwde aandachtspunten waar de partij zich zeker sterk voor gaat maken: meer veiligheid op risicovolle kruisingen in het dorp; bij drukte worden fietsers vaak over het hoofd gezien.

Ook moet de straat door het dorp voor fietsers veiliger worden. Op toegangswegen naar het dorp fiets men veilig, bijvoorbeeld in Nijnsel en Eindhoven zijn er brede fietspaden los van het autoverkeer. In Son en Breugel ben je overgeleverd aan risico’s. Vooral in de spits fietst veel jeugd naar en van school met gevaar voor eigen leven. Vanaf de oprichting is de partij bezig het college te overtuigen de gladde stoepranden in het centrum weg te halen dan wel op te ruwen. De partij staat ook achter de gedachte van de achterban dat een kwetsbaar mensenleven boven kosten moet gaan. Gevaarlijke knelpunten voor fietsers en voetgangers wordt daarom opgenomen in het programma van de partij.

Verder kwam naar voren dat voor de achterban de Omgevingsvisie (momenteel vaak op de agenda van de gemeenteraad) niet echt helder is en waarschijnlijk daarom ook niet de belangstelling heeft van de jongvolwassenen. Voor deze groep is deze visie zo belangrijk omdat juist zij in de toekomst hiermee te maken krijgt, aangezien deze wet voor de komende dertig jaar gaat gelden.