Sporthal De Bongerd (archieffoto)
Sporthal De Bongerd (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Selectiefase aanbesteding De Bongerd begonnen

Algemeen gemeente

Son en Breugel - De gemeenteraad heeft op 4 februari unaniem het besluit genomen tot nieuwbouw van De Bongerd. In dat besluit was een planning opgenomen voor het vervolg met het nadrukkelijk verzoek om vaart te maken.

In dat raadsvoorstel is gekozen om deze nieuwbouw als een Design & Build opgave in de markt te zetten. Europese aanbesteding is nodig aangezien de gemeente boven de drempelwaarde komt. Wethouder Jos de Bruin: “We kiezen ervoor om door middel van een niet-openbare Europese aanbestedingsprocedure in twee fasen een partij te contracteren. In de eerste openbare selectiefase kan eenieder zich aanmelden en wordt op basis van selectiecriteria het aantal partijen wat doorgaat naar de niet-openbare gunningsfase teruggebracht naar vijf. In deze gunningsfase wordt vervolgens op basis van de beste prijs-kwaliteit verhouding de beste partij gecontracteerd”.

Er wordt nu gestart met de selectiefase van de aanbesteding en in augustus start de gunningsfase. De wethouder: “Om te kunnen gunnen, moet er budget beschikbaar worden gesteld. Een voorstel, dat 15 juni door het college is geaccordeerd, zal in de vergadering ‘Beeldvormend’ op 1 juli besproken worden.