Afbeelding
Foto: ©GGD Brabant-Zuidoost

Gratis testen voor je reis bij GGD Brabant-Zuidoost

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel / Regio - Bij GGD Brabant-Zuidoost kun je van 1 juli tot en met 31 augustus zeven dagen per week een afspraak maken voor een gratis PCR-test voor je reis. Zodat je een digitaal coronabewijs kunt aanmaken in de CoronaCheck-app. Op de XL-testlocatie in Eindhoven is dagelijks een vast aantal testen beschikbaar voor reizigers naar het buitenland. Op = op, daarna kun je uitwijken naar andere aanbieders van gratis testen via www.testenvoorjereis.nl.

Miranda Stellink, programmamanager Covid-19 van GGD Brabant Zuidoost legt uit hoe je een afspraak kunt maken voor een gratis PCR-test voor je reis: “Een afspraak maken kan al vanaf 14 dagen van tevoren, maar alleen via het landelijke afsprakennummer 0800-5005. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 – 20.00 uur. Voor een testafspraak bij de GGD heb je altijd een DigiD nodig, ook voor kinderen. In onze regio kunnen vakantiegangers zich zeven dagen per week op afspraak laten testen op de XL-testlocatie op de parkeerplaats Antoon Coolenlaan 5 in Eindhoven.”

Heb je geen DigiD of is er geen plek meer bij de GGD? Dan kun je via www.testenvoorjereis.nl eenvoudig een afspraak maken voor een gratis test bij een van de andere aanbieders in de regio. 

Ga goed voorbereid op reis
Miranda geeft vakantiegangers een aantal tips mee: “Een goede voorbereiding van je vakantie is dit jaar belangrijker dan ooit. Wat de regels zijn en hoeveel uur vóór aankomst in het buitenland je een test moet doen, is per land verschillend en kan ook nog eens snel veranderen. Lees je daarom goed in op www.wijsopreis.nl.”

“Controleer op deze website ook goed of een test voor kinderen verplicht is en vanaf welke leeftijd dat geldt. In sommige landen is dat al vanaf zes jaar! Als kinderen getest moeten worden, hebben ook zij een DigiD nodig bij de GGD. Ik raad ouders aan dit nu al te regelen, zo’n aanvraag kan drie tot vijf werkdagen duren.”

Wanneer je je precies laat testen is een kwestie van goed plannen, neem daar echt goed de tijd voor. Het plannen van de test is op eigen verantwoordelijkheid. “De GGD is niet aansprakelijk voor schade als je de testuitslag niet op tijd hebt”, aldus Miranda.