Erik Lemmen (l) en Ronald van Loon (r)
Erik Lemmen (l) en Ronald van Loon (r) Foto: Breslau Rally

Oase Rallyteam op het erepodium bij de Breslau Rally “mega edition” in Polen

Sport

Son en Breugel / Gwda Wielka - Ronald van Loon uit Son en Breugel en Erik Lemmen uit Laarbeek, coureur en navigator van het Oase Rallyteam, komen na een zware rally van vijf dagen net tekort in het eindklassement. Na een hele week op kop gereden te hebben gaven ze door een lekke band in de laatste stage de leiding uit handen. Ze namen deel aan de Breslau rally in Polen en eindigen als tweede bij de eindklassering.

Oase Rallyteam
Het zeven man sterke Oase Rallyteam, met Ronald van Loon als coureur en Erik Lemmen als navigator, rijdt al zes jaar mee met verschillende nationale en internationale rally’s. De laatste vier rally’s rijdt het team met de Red-Lined Nissan Navara welke afkomstig is uit Zuid Afrika

Breslau rally
De Breslau rally is een jaarlijks terugkerende offroad rally die dit jaar voor de 26e keer werd gehouden. Dit keer groter dan ooit en doet de naam “mega editie” dan ook eer aan met ruim vierhonderd inschrijvingen waardoor deze rally de grootste offroad rally is het van het jaar, twee bivakken en 1455 km aan gereden kilometers verspreid over vijf dagen. Onder andere uitdagende routes door zanderige en bochtige omgevingen of krappe bosweggetjes kregen de deelnemers voor de kiezen. Zelfs een nachtetappe waarin de coureurs de weg in het donker door uitdagend gebied moeten zoeken maakte dit jaar deel uit van de competitie. Zo snel mogelijk aan de finish komen was voor de auto’s in het crosscountry klassement dan ook het doel.

Van Loon opende de rally sterk met meerdere dag overwinningen inclusief de nachtetappe. Vanaf dag drie zijn ze tactisch voorzichtiger gaan rijden om de kans op navigatiefouten en technische problemen te verkleinen. Ondanks deze tactische keuze liep concurrentie niet veel in en voerde het Oase Rallyteam tot en met dag vier het klassement aan met een kleine zeven minuten voorsprong. Echter is het de laatste dag flink balen wanneer het team kostbare minuten verliest op de concurrentie dankzij een lekke band, een niet goed werkende hydraulische krik en een kleine navigatiefout. Ze eindigen op krap vier minuten achter Van den Brink van het 4x4 Centrum Hengelo, die de leiding en daarmee ook de eindoverwinning in het klassement op zich neemt. Met de tactiek van het Oase Rallyteam hebben ze net te weinig marge over gelaten voor tegenslagen welke in een zware rally als dit de kop kunnen kosten.

Ambitie
Ondanks dat het team niet de overwinning binnen sleept zijn ze trots op het resultaat. Het geeft vertrouwen voor komende rally’s en ze hebben bewezen dat meedoen om de overwinning geen overdreven ambitie is. Voor dit jaar staan de ELE-rally, de Baja Borger en Baja Portelegre in Portugal op de planning. Volgend jaar hebben ze zich ingeschreven voor de Marokko Dessert Challenge die gehouden wordt in april 2022. Het Oase Rallyteam doet met alle rally’s mee voor de overwinning in het klassement. De auto rijdt goed, het rijden en navigeren gaat op hoog tempo en het team kan de auto perfect onderhouden. Alle ingrediënten dus om tot een hoge klassering te komen. Zoals vrijwel ieder rally team heeft het Oase Rallyteam de ambitie om ooit deel te nemen aan de Le Dakar. Als de voorbereidingen en sponsoring volgens plan lopen moet dit haalbaar zijn in 2023. Het Oase Rallyteam is dus voorlopig nog niet klaar en hoopt nog vele mooie resultaten neer te zetten in komende rally’s.

Parallel Wijnen
Evenement 8 uur geleden Parallel Wijnen verkoopt laatste restanten
Afbeelding
Ingezonden 9 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 19 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 23 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen gisteren SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 27 mrt, 15:08 Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen