Jasper bij de opgepimpte ramen aan de binnenkant van jongerencentrum Oase (op de foto ontbreken Pim en Rob)
Jasper bij de opgepimpte ramen aan de binnenkant van jongerencentrum Oase (op de foto ontbreken Pim en Rob) Foto: Wil Feijen

WO Events en jongerencentrum Oase slaan handen ineen

Algemeen Evenement

Son en Breugel - “Wat wij voor ogen hebben? Een mooie, gezellige en opgepimpte ontmoetingsplaats maken waar jeugd en jongeren samen kunnen komen om te chillen en te genieten van muziek en andere activiteiten.” Aan het woord zijn Jasper de Bruin (30) en Rob Meulenbroeks (32), twee van de drie bestuursleden van WO Events. “In jongerencentrum Oase zijn jeugd en jongeren altijd al welkom. Wij willen hier samen met de Oase nieuw leven inblazen.”

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Rob en Jasper vertellen enthousiast over hun plannen om de Oase naar een hoger niveau te brengen, waar de jeugd graag met elkaar wil vertoeven. De twee dertigers zijn opgegroeid met de Oase en hebben daar altijd veel plezier beleefd; dat gevoel willen ze doorgeven aan de jeugd en jongeren van nu. “Je ziet steeds vaker dat juist deze leeftijdscategorie veel online bezig is met elkaar, maar vergeet dat er ook nog iets anders is: een offline leven zonder beeldscherm”, aldus Rob. Jasper vult aan: “We willen de jeugd een mooie plek geven waar ze samen veel tijd kunnen doorbrengen en ‘feeling’ met het dorp houden. We willen hen stimuleren om elkaar te ontmoeten en hen daardoor met elkaar verbinden.”

Opgepimpt
De afgelopen maanden hebben ze, samen met een aantal jongeren en met de vrijwilligers van het klusteam van de Oase, de binnenkant opgepimpt. Jasper: “De binnenruimte van de Oase moest eerst aangepakt worden. Het is nu een ruimte anno 2021 geworden.” De binnenzijde is inmiddels voorzien van een mooie, strakke en flitsende beschildering; elk van de vier ramen heeft een andere kleur met een letter erop, die samen de naam OASE vormen.

Financiële bijdrage
Rob, Jasper en Pim van den Hurk, die het bestuur van WO Events compleet maakt, hebben nog meer plannen voor de Oase. Behalve dat er aan de binnenkant nog het een en ander gedaan moet worden, willen ze ook de buitenkant een ander uiterlijk geven. “Natuurlijk zit daar een financieel plaatje aan en dat willen wij via onze stichting WO Events mede mogelijk maken, zodat de jeugd de komende jaren veel plezier kan beleven in jongerencentrum Oase.”

Kermis en familiefeest
Als Rob en Jasper beginnen te vertellen over hun plannen, maken ze een grote sprong naar het tweede weekend van oktober: de kermis in Son en Breugel: “Het lijkt nog zo ver weg, maar we zijn al een hele tijd bezig met de organisatie van dit speciale weekend, waar jong en oud veel plezier kan beleven.” In Son en Breugel wordt de laatste kermis van het jaar gehouden en WO Events gaat er een bijzonder familiefeest van maken. “Behalve de kermisattracties in het centrum van Son wordt er ook een feesttent op het Kerkplein en een overkapping op het Raadhuisplein neergezet, die gebruikt gaan worden voor verschillende activiteiten in samenwerking met de lokale ondernemers, en die voor de hele familie toegankelijk zijn”, licht Rob toe.

Binnenmarkt
Op zaterdag wordt overdag in de tent een ‘binnenmarkt’ met entertainment gehouden, waar verschillende ondernemers uit het centrum aan deelnemen. De (live-)muziekliefhebber staat een geweldig weekend te wachten. Op vrijdag en zaterdag neemt het team van We Go Back je muzikaal terug in de tijd. Een avond vol entertainment, dans en live-muziek met een spetterende coverband en verrassende en spannende tribute acts; meezingen, dansen en genieten in een visueel spektakel.

Muziekspektakel
Op vrijdagavond 8 oktober staat We Go Back in het teken van de ‘90s & ‘00s met een jonge, hippe coverband die de grootste hits live gaat spelen, afgewisseld met o.a. een Bruno Mars-act en een waanzinnige Britney Spears-act uit Engeland. Zaterdag 9 oktober staat in het teken van de ‘70s & ‘80s met een disco dance classics coverband en onder andere een Madonna look-and-sound-a-like en een Michael Jackson tribute act. De toegangsprijs bedraagt 10 euro en kaarten zijn vanaf 7 juli te bestellen via www.woevents.nl.

Biercantus
Maar er is meer: zondag staat in het teken van de Biercantus. “Een meezingavond waarbij bier een belangrijke rol speelt en waarbij strikt volgens de regels wordt gespeeld. Een leuke, ludieke avond waar muziek en het meezingen van de liedjes voor verbroedering zorgen”, vertelt Rob enthousiast.

Opbrengst
Een deel van de opbrengst van de muntverkoop tijdens het event gaat naar de Oase. Hoe ze daar precies invulling aan gaan geven, wordt later bekendgemaakt. Rob en Jasper lichten alvast een klein tipje van de sluier op: “Bezoekers kunnen munten kopen waarmee op verschillende locaties, zoals bij een aantal ondernemers in het centrum en bij de kermisattracties, betaald kan worden.”

Nieuwe traditie
Voordat de kermisattracties naar Son en Breugel komen en de feesttent geplaatst wordt, moet er achter de schermen nog veel geregeld worden. “We willen graag samen met de ondernemers, Ondernemersvereniging Son en Breugel en alle dorpsgenoten, van jong tot oud, er een mooi evenement van maken. Wie weet is dit wel het begin van een mooie, nieuwe traditie in Son en Breugel”, sluiten ze enthousiast af.