De activiteiten van KVS Son worden weer een jaar uitgesteld
De activiteiten van KVS Son worden weer een jaar uitgesteld Foto: Wil Feijen

Kinder Vakantie Spelweek Son gaat niet door

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - Opnieuw blijven de plannen voor de Kinder Vakantie Spelweek (KVS) Son een jaar op de plank liggen. De werkgroep KVS Son heeft besloten dat dit jaar, weer door het coronavirus, de KVS Son niet door kan gaan.

Ondanks dat de werkgroep erg gemotiveerd was om deze week te organiseren binnen de mogelijkheden die er zijn, zijn zij van mening dat dit niet op een verantwoorde manier kan. De regels zoals deze nu gelden en mogelijk ook nog tijdens de spelweek, beperken de organisatie en maken een groot gedeelte van de activiteiten onmogelijk.

Daarnaast wil men geen risico nemen dat de spelweek in de laatste week van de schoolvakantie een bron van besmettingen wordt, waardoor de scholen niet op normale wijze kunnen starten in het nieuwe schooljaar.

Kinder Vakantie Week Breugel
Vooralsnog gaat de Kinder Vakantie Week Breugel wel door. Bart van Eck, een van de vrijwilligers van de KVW Breugel, laat weten dat zij met leeftijdsgroepen per dag werken, waardoor het op dit moment is toegestaan om de activiteiten door te laten gaan. “Natuurlijk houden wij wel het laatste nieuws omtrent het coronavirus in de gaten waardoor wij op het laatste moment nog anders moeten besluiten, maar zover is het nu nog niet.”