V.l.n.r. Ruben, Stijn, Tom, Koen, Teun en Dorus
V.l.n.r. Ruben, Stijn, Tom, Koen, Teun en Dorus Foto: Marjon van Stipdonk

Ruim tweehonderd vissen aan de haak geslagen tijdens eerste viswedstrijd Vrolijke Visclub

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Een aantal vrienden die vorig jaar dagelijks in het Beekdal, nabij de Vlinderlaan, aan het vissen waren, hadden het idee geopperd om een viswedstrijd te organiseren. Het initiatief werd uitgewerkt en vervolgens namen ze via de e-mail contact op met de gemeente, waarna een persoonlijke afspraak volgde met burgemeester Hans Gaillard.

Redacteur: Emmy Grit

De initiatiefnemers Teun Biemans, Ruben Ossenwaarde en Dorus van Stipdonk hebben de plannen voorgelegd aan de burgemeester, die het initiatief een warm hart toedroeg. De vergunning werd verleend en de plannen kregen vorm, maar blauwalg en de aanscherping van de coronamaatregelen gooiden roet in het eten, waardoor het toernooi twee keer moest worden uitgesteld. Maar op zondag 18 juli was het zover en vond de eerste viswedstrijd bij de vijver aan de Europalaan plaats; tussen 10.00 en 12.00 uur lagen de haken met aas in het water in de hoop dat de vissen zouden bijten.

Grootste vis
In totaal hadden zich zestien deelnemers aangemeld en die werden verdeeld over de uitgezette visstekken. Onder grote belangstelling van familieleden en voorbijgangers probeerden de deelnemers een van de grote karpers aan de haak te slaan en zoveel mogelijk punten te behalen.

Puntentelling
Als er een vis gevangen was, werd die opgemeten; een vis onder de 30 centimeter leverde 1 punt op, boven de 30 centimeter 3 punten. Nadat de vis was gemeten, werd hij weer teruggezet in de vijver. Tom Schouteten wist deze eerste wedstrijd winnend af te sluiten, gevolgd door Koen Biemans en Stijn Verstappen. Carlo Schouteten ving de grootste vis: een karper van 81 centimeter met een gewicht van 10,4 kilogram. In totaal werden 222 vissen gevangen, variërend van 10 tot 81 centimeter.

Voetinstituut Penninx, met ook een vestiging in Son en Breugel, zorgde voor de bekers voor de winnaars en wat lekkers voor alle deelnemers.